Kad beidzot beigs līt?

Šīs nedēļas brīvdienās sinoptiskā situācija būtiski nemainīsies. Lietus vēl ir gaidāms, sevišķi piekrastes rajonos un valsts vidienē, jo Rīgas līcis vēl aizvien veicinās gubu - lietus mākoņu veidošanos, tomēr tas nebūs tik intensīvs kā nedēļas garumā. turpretim no pirmdienas nokrišņi pakāpeniski mitēsies, prognozē sinoptiķi.

Lietus mitēsies tikai nākamnedēļ, taču arī naktis kļūs vēl aukstākas.

FOTO: Marika Eglīte

Lietus mitēsies tikai nākamnedēļ, taču arī naktis kļūs vēl aukstākas.

 

 

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra (LVĢMC) speciālistu sagatavotā informācija, visas darba nedēļas gaitā laika apstākļus Latvijā noteica plaša un aktīva ciklona rietumu mala – debesis pa laikam aizklāja mākoņi, bieži lija, tika novērots pērkona negaiss un ledus graudi. Nedēļas sākumā vēja brāzmas piekrastes rajonos sasniedza vētras spēku, bet naktī uz trešdienu daudzviet Latvijā gaiss atdzisa līdz 0...-4 grādiem.

 

Lai arī prognozes deva nelielu sniega varbūtību (mazāku par 30%), LVĢMC novērojumu stacijās līdz šodienas plkst.9 tas nav novērots. Mums nav ienākusi arī objektīva aculiecinieku informācija par to, ka būtu snidzis.

 

Reklāma
Reklāma

Arī brīvdienās sinoptiskā situācija būtiski nemainīsies - Latvija atradīsies šī paša ciklona rietumu malas ietekmē, tomēr tā aktivitāte mazināsies. Lietus vēl ir gaidāms, sevišķi piekrastes rajonos un valsts vidienē, jo Rīgas līcis vēl aizvien veicinās gubu-lietus mākoņu veidošanos, tomēr tas nebūs tik intensīvs kā nedēļas garumā. Gaiss būs vēss – naktīs, debesīm skaidrojoties, temperatūra gaidāma 0...+5 grādi, vien piekrastē būs nedaudz siltāks; dienā gaiss iesils tikai līdz +7...+12 grādiem.

 

No pirmdienas virs Latvijas sāks pastiprināties anticiklona ietekme, tādēļ nokrišņi pakāpeniski mitēsies, no nedēļas vidus laiks būs sauss. Tomēr, vējam pierimstot un debesīm skaidrojoties, naktis būs vēl aukstākas, jo termometra stabiņš atkal noslīdēs līdz -3...-4 grādu atzīmēm. Maksimālā temperatūra dienas laikā gaidāmas lielākoties +5...+10 grādu robežās.