Kas veselības aprūpē tavam bērnam pienākas bez maksas

Valsts par bērniņa veselību rūpējas jau laikā, kad viņš tiek gaidīts - apmaksājot grūtniecības novērošanu un dzemdību palīdzību. Bērniņam piedzimstot, par valsts budžeta līdzekļiem tiek nodrošināta gan profilakse, gan ārstniecība.

Tavs bērns visa veida veselības aprūpi var saņemt bez maksas.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Tavs bērns visa veida veselības aprūpi var saņemt bez maksas.

 

Valsts apmaksā ģimenes ārsta/pediatra sniegto aprūpi, profilaktiskās apskates, speciālistu konsultācijas, laboratoriskos izmeklējumus, diagnostiskos izmeklējumus, zobārstniecību un zobu higiēnas  pakalpojumus, rehabilitāciju, medikamentus un vakcināciju.

 

"Jūnijs ir bērnu tiesību aizsardzības mēnesis, tāpēc atgādinām par valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem bērniem, par to, ko vecāki var saņemt bez maksas," uzsver veselības ministre Ingrīda Circene.

 

Lai saņemtu valsts apmaksātus pakalpojumus un speciālistu konsultācijas, jāvēršas pie ģimenes ārsta/pediatra, kas var nepieciešamības gadījumā izsniegt nosūtījumu. Ir tiešās pieejamības speciālisti, pie kuriem nosūtījumu nevajag - pediatrs, acu ārsts, ginekologs, bērnu ķirurgs u.c.

 

Reklāma
Reklāma

2012.gadā valsts apmaksāto veselības aprūpi par vairāk nekā 53 miljoniem latu saņēma vairāk nekā 360 000 bērnu.


Lai saņemtu valsts apmaksātus pakalpojumus, jāvēršas pie ārstiem un ārstniecības iestādēs, kurām ir līgumattiecības ar valsti, portālam mammamuntetiem.lv norādīja Nacionālā veselības dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Lapiņa.

 

Informāciju par līgumiestādēm, visiem tiešās pieejamības speciālistiem un valsts apmaksātajiem pakalpojumiem var iegūt mājaslapā rindapierasta.lv vai zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 (darbdienās no plkst.8.30 līdz 17.), kā arī rakstot uz e-pastu nvd@vmnvd.gov.lv.