17 gadus veca puiša pirmsnāves dziesma un runa. VIDEO, kas šonedēļ satricināja pasauli

Pirms pusgada ar vēzi sirgstošais amerikānis Zaks sacerēja dziesmu “Clouds” – tā bija 17 gadus vecā jaunieša dvēseles kliedziens pēc tam, kad ārsti pateica: slimība tevi uzveiks tuvākajā laikā. Dziesma aizkustināja miljoniem cilvēku visā pasaulē. Pirmdien, neilgi pēc savas 18.dzimšanas dienas, Zaks aizgāja mūžībā, un melodija līdz ar to uzsākusi savu otro dzīvi.

Par spīti fiziski grūtajam stāvoklim - vājumam un sāpēm -, puisis nosolījās atlikušo dzīvi pavadīt ar ģitāru rokās. Tapa kompozīcija “Clouds”, kas īsā laikā kļuva par hitu YouTube vietnē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par spīti fiziski grūtajam stāvoklim - vājumam un sāpēm -, puisis nosolījās atlikušo dzīvi pavadīt ar ģitāru rokās. Tapa kompozīcija “Clouds”, kas īsā laikā kļuva par hitu YouTube vietnē.

Decembrī Kasjauns.lv vēstīja par Zaku Zobiaku – puisi, kurš zināja, ka mirs. Kompozīciju “Mākoņi” viņš uzrakstīja kā odu dzīvei, ar kuru atvadījās no pasaules. Pirmdien savās mājās ģimenes lokā Zaks aizgāja mūžībā. 

 

Zaks dzimis 1995.gada 3.maijā Minesotā. Par to, ka slimo ar vēzi, viņš uzzināja 15 gadu vecumā. Ārsti zēnam “deva” vien dažus mēnešus, atzīstot savu nespēcību kaulu vēža priekšā. Zaks pārdzīvoja vairākas operācijas un ķīmijterapijas, bet metastāzes no gūžām bija tikušas jau līdz plaušām. Par spīti fiziski grūtajam stāvoklim - vājumam un sāpēm -, puisis nosolījās atlikušo dzīvi pavadīt ar ģitāru rokās. Tapa kompozīcija “Clouds”, kas īsā laikā kļuva par hitu YouTube vietnē. 

Par to, ka slimo ar vēzi, viņš uzzināja 15 gadu vecumā. Ārsti zēnam “deva” vien dažus mēnešus, atzīstot savu nespēcību kaulu vēža priekšā.

Nedziedināmi slimais Zaks dziesmā runāja par to, ka viņš “drīz kāps debesīs”. Neskatoties uz ārstu prognozēm par zemes dzīves drīzajām beigām, Zakam izdevās nosvinēt savu pilngadību. Divas nedēļas pirms nāves viņš internetā publicēja runu “Manas pēdējās dienas: Zaks Zobieks”. Puiša runa ir 20 minūšu gara, un tās galvenais vēstījums – lai beidzot sāktu dzīvot pa īstam, jums nav jāuzzina, ka tūdaļ mirsiet!  Īsā laikā to noskatījušies jau 5 miljoni cilvēku. Bez kabataslakatiņa runu ir grūti noklausīties... 

 

Puiša vecāki nodibinājuši fondu, kas vāc naudu ar osteosarkomu slimajiem un sarkomas pētniecībai. Ikvienam, kas fondam ziedo 20 dolārus, pateicībā piegādā Zaka ierakstīto CD, kurš satur arī viņa nu jau slaveno dziesmu par tuvojošos nāves stundu. Starp citu, divas dienas pēc Zaka aiziešanas hits "Clouds" uzkāpa līdz pirmajai pozīcijai ASV iTunes topā. Dziesma tik tiešām ir ļoti sirsnīga, vienkārša un pielīpoša. 


VIDEO: Dziesma „Clouds“ 

Reklāma
Reklāma

 

VIDEO: Zaka dzīvei iedvesmojošā runa 2 nedēļas pirms nāves dienas 

 

Teksts: www.kasjauns.lv