Māte telefoniski atsakās no trim bērniem

4.maijā, kad visā valstī tika svinēta Latvijas neatkarības atjaunošanas diena, kāda māte piezvanījusi policijai un paziņojusi, ka vēlas atteikties no saviem trim bērniem, portāls mammamuntetiem.v uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Bērniem attēlā nav saistības ar raksta problemātiku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērniem attēlā nav saistības ar raksta problemātiku.

 

Sievietes zvanu par vēlmi atteikties no saviem trim nepilngadīgajiem bērniem policija saņēmusi 4.maija pēcpusdienā. Ierodoties sievietes dzīvesvietā Ieriķu ielā, konstatēts, ka sieviete ir manāmā alkohola reibumā. Pieņemts iesniegums no bērnu mātes, bet viņas trīs bērni nogādāti krīzes centrā.

 

Pēc RPP sabiedrisko attiecību speciālistes Ineses Tīmanes teiktā, māte esot teikusi, ka netiek galā ar 10, 13 un 15 gadus veciem puikām un uzrakstījusi iesniegumu, lai viņus ved prom. Vēlāk gan viņa esot atnākusi līdz policijas pārvaldei un meklējusi bērnus, bet tagad viņai tālākais būs jākārto ar Bāriņtiesu.

 

Savukārt 3.maijā kādā dzīvoklī Rīgā, Čiekurkalna 2.līnijā konstatēts, ka trim nepilngadīgiem bērniem ilgstošu laiku mājās nav pārtikas, nav kas viņus 

Reklāma
Reklāma

aprūpē. Bērnu vecāki mājvietā parādās reti, lieto alkoholu. Arī šie bērni nogādāti krīzes centrā.

 

Vēl svētku brīvdienās policija saņēmusi informāciju, ka Daugavpils ielā vairāki bērniatrodas uz pamestas mājas jumta. Notikuma vietā sastaptas sešas nepilngadīgas personas, 

no kurām četras nodotas vecākiem vai to aizstājošām personām, bet divi nepilngadīgie nogādāti krīzes centrā.