Policija: Spožā saule, iespējams, autovadītājus padarījusi neuzmanīgākus

Šorīt, kad ārā spīd spoža saulīte, Rīgā notikuši daudz vairāk ceļu satiksmes negadījumu, nekā citrīt. Policija domā, ka šoferīši vēl nav pieraduši pie žilbinošās rīta saules un brauc daudz neuzmanīgāk.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kā portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Valsts policjas Rīgas reģiona pārvaldē, šorīt ap plkst.8.45 Brīvības ielā, pie Juglas ezera, virzienā uz pilsētas centru notika ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistītas četras automašīnas - "VW Polo", "VW Beetle", vieglais pasažieru "Audi" un kāds kravas auto. Iespējams, negadījums noticis, jo automašīnu vadītāji nav izvēlējušies drošu distanci un sānu intervālu. Cietušo šajā negadījumā nav, bet šajā vietā bija izveidojies sastrēgums, lai gan transporta kustība nav bloķēta - negadījuma vietu ir iespējams apbraukt.

 

Šis nav vienīgais negadījums šorīt - Jēkabpils un Krāslavas ielu krustojumā notika sadursme starp divām "Opel" markas automašīnām. Šajā negadījumā ir viens cietušais.

Taču uz autoceļa Ķegums - Jaunjegava kāda "VW Passat" vadītāja netika galā ar transportlīdzekļa vadību un nobrauca no ceļa, iebraucot grāvī.

Reklāma
Reklāma

 

Šorīt līdz plkst.10 kopumā saņemti izsaukumi uz 15 ceļu satiksmes negadījumiem, kas ir vairāk nekā ikdienā. Pārsvarā visos vainojama autovadītāju neuzmanība. Iespējams, daļa negadījumu notikuši, jo ir saulains laiks un autovadītāji nav pieraduši pie žilbinošās rīta saules gaismas, uzskata policijas darbinieki.

 

Policija aicina autovadītājus braukt uzmanīgi un prātīgi.