3 gada mēnešos avārijās bojā gājušo skaits samazinājies par 45%

Situācija uz Latvijas ceļiem joprojām saglabā savu pozitīvo tendenci, kas bija vērojama jau gada sākumā. Pirmajos trīs mēnešos negadījumos bojā gājušo skaits ir samazinājies par 45%, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pērn. Sarukt turpina arī ievainoto skaits un kopējais negadījumos cietušo cilvēku skaits, portālu mammamuntetiem.lv informēja Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte.

Laika maiņa ietekmē negadījumu skaitu. Esi piesardzīgs - arī pavasaris mēdz būt mānīgs!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Laika maiņa ietekmē negadījumu skaitu. Esi piesardzīgs - arī pavasaris mēdz būt mānīgs!

 

 

Lai gan tendences ir pozitīvas, policija aicina satiksmes dalībniekus neatslābt un būt modriem, jo pavisam drīz ieilgušo ziemu nomainīs siltāks laiks, kas atkal prasīs autovadītāju spēju pielāgoties, šoreiz - pavasara īpatnībām. Brīdis, kad mainās laika apstākļi, pēc policijas pieredzes, līdzi nes arī paaugstinātu negadījumu skaitu. Grūtības aprēķināt bremzēšanas ceļu, ievērot ceļa segumam un apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci - tās ir biežākās problēmas, ar kurām sastopas autovadītāji, iestājoties pavasarim.

 

Problēma, kas iezīmējas šobrīd, ir fakts, ka autovadītāji ir pāragri nomainījuši ziemas riepas, nerēķinoties ar to, ka naktīs joprojām var piesalt. Tāpat, jāņem vērā, ka, kūstot sniegam un veidojoties dubļiem, būtiska ir arī logu tīrāmo slotiņu kvalitāte, kas nereti var ierobežot redzamību un paaugstināt negadījumu risku.


Šogad pirmajā ceturksnī policija reģistrējusi 559 ceļu satiksmes negadījumus ar cietušajiem, kas ir par 100 mazāk, nekā 2012.gada pirmajos trīs mēnešos. Negadījumos ievainoto cilvēku skaits šogad mazinājies par 12% (no 837 uz 733), savukārt uz ceļiem bojā gājušo cilvēku skaits gada trīs mēnešos ir par 19 mazāks. Ja pērn negadījumos dzīvību bija zaudējuši 42, tad šogad tādā pašā laika periodā - 23 cilvēki. Rīgas reģionā bojā gājušo skaits mazinājies vairāk kā uz pusi - no deviņiem uz četriem cilvēkiem.

 

Reklāma
Reklāma

Taču joprojām augsts saglabājas ceļu satiksmes negadījumos iesaistīto gājēju skaits - šogad reģistrēti 206 šādi negadījumi, pērn - 249. Lai arī bojā gājušo skaits kopumā 2013.gada pirmajos mēnešos mazinājies par aptuveni 30%, deviņi bojā gājuši gājēji joprojām ir liels skaitlis.

 

Policija atgādina, ka Eiropas Savienība savām dalībvalstīm noteikusi vērienīgu mērķi - līdz 2020.gadam ceļu satiksmē bojāgājušo skaitu samazināt uz pusi, pie tā intensīvi strādā arī Latvijas policija.

 

 

 

.