Piedalies labdarības sporta spēlēs un iegūsti dažādas vērtīgas balvas!

5.maijā plkst.11 Salaspilī, Sporta skolas stadionā, notiks labdarības sporta spēles "Aizelsies", kuru mērķis ir veselīga dzīvesveida popularizēšana, sabiedrības uzmanības piesaiste pulmonālās hipertensijas (PH) savlaicīgai diagnostikai un ārstēšanai. Spēļu laikā tiks sākta ziedojumu vākšana trīs jaunu cilvēku dzīvību glābšanai. Dalība sporta spēlēs ir bezmaksas, pieteikumus pieņem līdz 3.maijam ieskaitot. 

Aicinājums piedalīties labdarības sporta spēlēs. Palīdzēsim glābt 3 jaunu cilvēku dzīvības!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aicinājums piedalīties labdarības sporta spēlēs. Palīdzēsim glābt 3 jaunu cilvēku dzīvības!

 

 

 

Piedalīties sporta spēlēs tiek aicināti gan pieaugušie, gan bērni un jaunieši no 6 līdz 18 gadiem, individuālie sportotāji, ģimenes, darba kolektīvu un draugu komandas. Labākie saņems vērtīgas balvas: individuālo dalībnieku kategorijā - jaunu velosipēdu, ģimeņu un komandu kategorijā - aktīvās atpūtas balvas. Katram spēļu dalībniekam dāvanā īpašs spēļu T-krekls, varēs baudīt karatē, breika deju un aerobikas paraugdemonstrējumus, spēcināties ar spēļu atbalstītāju sagādāto minerālūdeni, sulām un pīrāgiem, portālu mammamuntetiem.lv informēja Pulmonālās hipertensijas biedrības valdes priekšsēdētāja Ieva Plūme.

 

Spēļu īpašais viesis būs Aigars Fadejevs - Pasaules rekordists un Olimpiskais vicečempions soļošanā. Viņš paziņos spēļu startu. Spēles atbalsta Pasaules čempions Ašihara-karatē Vitālijs Berezņevs, kas aktīvi piedalās to organizēšanā. 

 

Reklāma
Reklāma

5.maijs ir Pasaules Pulmonālās hipertensijas diena, un tai par godu tiks rīkoti tematiski pasākumi visā pasaulē. Salaspils kļūs par vienu no vairāk nekā 40 vietām pasaulē, kur norisināsies šādas aktivitātes. 5.maija pasākumu moto ir "Aizelsies par pulmonālo hipertensiju!", jo sportisku pasākumu laikā centīsimies pozitīvā veidā sniegt izpratni, kā ikdienā dzīvo cilvēki ar īpašām vajadzībām, kas pastāvīgi izjūt elpas trūkumu - arī pie nelielām, ikdienišķām slodzēm, skaidroja I.Plūme.


"Tas ir unikāls labdarības pasākums Latvijā, kurā tiks iesaistīti visu vecumu aktīvie cilvēki, arī bērni un jaunieši, lai pavadītu laiku veselīgi un sportiski, un vienlaikus mēs aicinām sabiedrību būt sociāli atbildīgai, labsirdīgai un humānai," saka I.Plūme.

 

Spēļu dalībnieki piedalīsies spēka un izturības stafetēs, tiks pārbaudīta arī viņu erudīcija sirds un plaušu veselības jomā. Pasākuma laikā būs iespēja pārbaudīt savu veselību Latvijas Kardioloģijas centra speciālistu vadībā 6 minūšu iešanas testā, kā arī uzzināt par PH savlaicīgu diagnostiku un ārstēšanu. Labdarības sporta spēļu laikā sāks ziedojumu vākšanu trīs jaunu cilvēku ārstēšanai, kuri slimo ar PH.

 

Savāktie ziedojumi palīdzēs glābt Jurija Sidorenko (30 gadi), Aleksandra Korlaša (30 gadi) un Zanes Lazdiņas (31 gads) dzīvību. Pirms saslimšanas viņi bija aktīvi, studēja un sportoja, taču pēkšņi diagnosticētā slimība kardināli mainīja viņu dzīvi. Šobrīd viņi ir spiesti dienām ilgi atrasties mājās, cīnoties par dzīvību. "Vienīgā iespēja glābt šos cilvēkus un palīdzēt atgriezties sabiedrībā, ir plaušu transplantācija, dārga operācija, kas Latvijā nav veselības jomas pakalpojumu grozā un netiek apmaksāta no valsts budžeta līdzekļiem", skaidro I.Plūme.