Daži alus kausi un vīns kādā bārā ārzemniekam izmaksā 888 latus

Pagājušās nedēļas nogalē policistu palīdzību lūdza kāds ārzemnieks, kurš bija atpūties kādā bārā Rīgā, un par dažiem alus kausiem un vīnu bija saņēmis rēķinu 888 latu apmērā, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Par dažiem alus kausiem tūristam iedod rēķinu par teju 900 latiem.

FOTO: Inga Akmentiņa-Smildziņa

Par dažiem alus kausiem tūristam iedod rēķinu par teju 900 latiem.

 

RPP Tūrisma nodaļas darbinieku autopatruļas mašīnu 23.martā ap plkst.1.30 apturēja kāds ārvalstu viesis un lūdza palīdzību. Atklājās, ka kādā bārā, kur viņš nopircis dažus kausus alus un vīnu, 49 gadus vecajam vīrietim izmaksājusi 888 latus. Policisti no ārzemju pilsoņa pieņēma rakstisku paskaidrojumu, bet pēc tam devās uz bāru, kur veica pārrunas ar bāra darbiniekiem. Konfliktu likumsargi atrisināja uz vietas, tādēļ pilsētas viesim policijas palīdzība vairs nebija nepieciešama.

 

Nedienas galvaspilsētā piedzīvojuši arī citi tūristi

Reklāma
Reklāma

Tajā pašā naktī - tikai jau ap plkst.2.30 RPP Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju, ka netālu no Vecrīgas biroju ēkā durvīs laužas kāda persona. Ierodoties notikuma vietā, policisti sastapa ārvalstnieku, kurš nebija aprēķinājis, kādu daudzumu alkohola vēlams lietot, un sajaucis ēkas durvis ar viesnīcu. Policijas darbinieki noskaidroja, ka 27 gadus vecais vīrietis apmeties kādā viesnīcā Vecrīgā, un nogādāja viņu pareizajā adresē.

 

Turpretim brīvdienās, gaišā dienas laikā nepaveicās kādai 51 gadu vecai ārvalstniecei. Viņa izkāpusi no sava transportlīdzekļa, paslīdējusi uz slidenas ietves un krītot, nolauza citai automašīnai atpakaļskata spoguli. 60 gadus vecais "Mercedes" īpašnieks par notikušo izteica materiāla rakstura pretenzijas. RPP Tūrisma nodaļas policistu pavadībā visas notikumā iesaistītās personas ar saviem transportlīdzekļiem ieradās Valsts policijā apstākļu noskaidrošanai.