Bērnu zināšanu par veselības tēmu uzlabošanai rīko 5 bezmaksas nodarbības

Projekta "Informatīvi izglītojošu lekciju un nodarbību cikls ģimenēm ar bērniem par dažādām veselības tēmām" gaitā Latvijas Sarkanā Krusta mācību un brīvā laika centrā "Šarlote" Rīgā, Šarlotes ielā 1B, tiks rīkotas piecas bezmaksas informatīvas lekcijas un nodarbības par dažādām tēmām.

Ir tik svarīgi zināt, kā sniegt pirmo medicīnisko palīdzību! Tava rīcība kādam var izglābt dzīvību.r

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ir tik svarīgi zināt, kā sniegt pirmo medicīnisko palīdzību! Tava rīcība kādam var izglābt dzīvību.r

 

Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) Rīgas Centra komiteja ar Rīgas domes Labklājības departamenta finansiālo atbalstu realizēs projektu saistībā ar veselīga dzīvesveida popularizēšanu. Projekta mērķis veicināt vecāku, pirmskolas un skolas vecuma bērnu zināšanas un prasmju uzlabošanos par veselību un to ietekmējošiem faktoriem, pirmo palīdzību un traumatisma profilaksi, portālu mammamuntetiem.lv informēja LSK.

 

Nodarbību tēmas:

"Pirmā palīdzība" - vecāki kopā ar bērniem varēs apgūt Pirmās Palīdzības pamatprincipus, tiks demonstrēti paraugdemonstrējumi un stāstīts par to, kā rīkoties negadījumu laikā.

 

"Izvēlies veselīgo" - lekcijas laikā vecākiem tiks stāstīts par uztura nozīmību veselības saglabāšanā un uzlabošanā, tiks akcentētas galvenās organismam nepieciešamās uzturvielas un vitamīni un sniegti veselīga uztura ieteikumi saistībā ar bērnu ēdienkarti. Savukārt bērniem būs iespēja piedalīties nodarbībā, kuras laikā tiks izspēlēta interaktīva un izglītojoša spēle par veselīga uztura pamatprincipiem un uztura piramīdu.

 

"Bērnu traumatisms" - lekcijas laikā vecākiem tiks pastāstīts par bērnu traumatisma riskiem un veidiem, kā arī sniegti ieteikumi kā nodrošināt bērniem drošu vidi mājās un, kas jāņem vērā atpūšoties brīvā dabā vai ceļojot. Bērniem tiks organizēta nodarbība, kurā ar praktisku un interaktīvi uzdevumu palīdzību dalībnieki tiks mudināti pievērst lielāku uzmanību savas un apkārtējo drošības jautājumiem.

Reklāma
Reklāma

 

"Dzīvosim veselīgi un droši" - lekcijas laikā vecākiem tiks pastāstīts par sekojošiem veselību ietekmējošiem faktoriem - atkarību izraisošu vielu lietošanu, fizisko aktivitāšu nozīmību, uzturu. Bērniem tiks organizēta radošā darbnīca "Ēd zaļi un sporto braši!"

 

"Mutes veselības higiēna lieliem un maziem!" - lekcijas laikā zobārsts pastāstīs par pareizu zobu kopšanu lieliem un maziem, par zobu sukas un pastas izvēli, zobārsta apmeklējuma biežumu un uztura ietekmi uz zobu veselību.

Ar izglītojošu rotaļu un ilustrāciju palīdzību bērniem tiks pastāstīts un mācīts, kā pareizi kopt zobus, par uztura un īpaši saldumu ietekmi uz zobiem.

 

22.martā no plkst.14 -17 vecākiem un bērniem būs iespēja piedalīties pirmajā no izglītojošā cikla lekcijām, bet 27.martā tiks rīkota nodarbība bērniem saistībā ar pirmās palīdzības sniegšanu. Visi interesanti lūgti pieteikties LSK Sekretariātā Rīgā, Šarlotes ielā 1D, zvanot pa tālruni: 67686312; 67336651 vai sūtot uz e-pastu sanita.marnauza@redcross.lv