Gaiļezerā izvietotais fotoradars ik dienu fiksē ap 350 ātruma parkāpumus

Jau vairāk nekā mēnesi ar mainīgu intensitāti un darba laiku Rīgā, Hipokrāta ielā, strādā viens no Valsts policijas (VP) četriem pārvietojamiem radariem. Taču, neraugoties uz to, cilvēki joprojām turpina pārsniegt ātrumu - vidēji vienā dienā Hipokrāta ielā, pie 6.nama esošais fotoradars fiksē 300 līdz 350 pārkāpumus un šis skaits, laikam ejot, nav sarucis, bažījas policija.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Trīs bērnudārzi, skola, veco ļaužu pansionāts un slimnīca - tās ir iestādes, kas atrodas aptuveni 600 metru garajā Hipokrāta ielas ceļa posmā, kurā noteikts 30 kilometru stundā (km/h) ātruma ierobežojums. Taču, neraugoties uz šiem apstākļiem, vadītāji šeit traukušies pat ar ātrumu 92 km/h. Policija aicina ievērot noteikumus un būt modriem, jo konkrētajā vietā koncentrējas liels bērnu, jauniešu un veco ļaužu skaits, kas saistās ar lielāku risku un iespējamiem ceļu satiksmes negadījumiem, portālam mammamuntetiem.lv norādīja VP preses pārstāve Lita Juberte.

 

Policija vērš uzmanību uz to, ka šī ir paaugstināta riska vieta un ne velti atbildīgās institūcijas, izvērtējot visus apstākļus, šajā posmā ir noteikušas atļautā braukšanas ātruma ierobežojumu - 30 kilometri stundā darba dienās laikā no plkst.7 līdz 19. Jau vairāk nekā mēnesi ar mainīgu intensitāti un darba laiku Rīgā, Hipokrāta ielā, strādā viens no Valsts policijas (VP) četriem pārvietojamiem radariem. Taču cilvēki joprojām turpina pārsniegt ātrumu - vidēji vienā dienā Hipokrāta ielā pie nama numur seši esošais fotoradars fiksē 300 līdz 350 pārkāpumus un šis skaits, laikam ejot, nav sarucis. Policija aicina autovadītājus ievērot atļauto braukšanas ātrumu un būt īpaši piesardzīgiem vietās, kur koncentrējas skolas, bērnudārzi un līdz ar to - arī mazāk aizsargātie un neprognozējamākie ceļu satiksmes dalībnieki.

 

Reklāma
Reklāma

Absolūtais ātruma rekords šajā vietā fiksēts šā gada 11.janvārī, kad plkst.12 kāds autovadītājs traucies ar ātrumu 92 km/h. Pāris dienas vēlāk, 15.janvārī ap plkst.13 fiksēts ātrums 75 km/h. Jāpievērš uzmanība arī diennakts laikam, kad izdarīti šie lielie pārkāpumi - tas ir pusdienas laiks, kad nereti bērni un jaunieši dodas pusdienās vai mājās.

 

Policija joprojām turpina darbu pastiprinātā režīmā - ātruma pārkāpēji tiek kontrolēti gan ar ceļu policijas ekipāžu, gan rokas radaru, gan līdzšinējo četru policijas pārvietojamo radaru palīdzību, kas turpina fiksēt ātruma pārkāpumus visā valsts teritorijā - gan Rīgas reģionā, gan ārpus tā.

 

VP atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums nav mainījies un tas jāievēro it visur - gan apdzīvotās vietās, gan ārpus tām. Policija aicina satiksmes dalībniekus nepārkāpt noteikumus, nebūt vieglprātīgiem un nepakļaut riskam savu un citu cilvēku drošību un dzīvību, jo ātruma pārsniegšana ir viens no biežākajiem negadījumu iemesliem.