Arī arodskolēni Rīgas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas

Jau tuvākajā laikā visi 3.grupas invalīdi un profesionālās izglītības mācību iestāžu audzēkņi Rīgā sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, tā šonedēļ nolēma Rīgas dome. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Izmaiņas domes saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Plānots, ka tas notiks marta beigās.

 

"Pašvaldība pilda savus iepriekš dotos solījumus ka, atbilstoši domes finansiālajai situācijai, netiks aizmirsts par pārējiem 3.grupas invalīdiem un arodskolēniem. Jāatgādina, ka valsts ne 3.grupas invalīdu, ne profesionālo skolu audzēkņu atbalstam nav atvēlējusi ne santīmu," norādījis Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

 

Patlaban pašvaldības piešķirtos bezmaksas braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā  jau izmanto 3.grupas redzes un dzirdes invalīdi, bet profesionālo skolu audzēkņiem noteiktas atlaides mēneša abonementu un biļešu iegādei. Savukārt Rīgas vispārizglītojošo skolu audzēkņi jau tagad sabiedrisko transportu izmanto bez maksas.

Reklāma
Reklāma

 

 

Raksts sagatavots, izmantojot pieejamo informāciju Rīgas pašvadības interneta vietnē.