Latvijas Osteoporozes pacientu un invalīdu asociācijai jauns informatīvais tālruņa numurs - 26606464

 

Sākot ar 2013. gada 1. februāri, ir mainīts Latvijas Osteoporozes pacientu un invalīdu asociācijas (LOPIA) informatīvā tālruņa numurs. Turpmāk ikviens, kas vēlas noskaidrot ar osteoporozi vai asociāciju saistītus jautājums, aicināts zvanīt uz tālruņa numuru 26606464.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

LOPIA ir osteoporozes pacientu un invalīdu apvienība, kas darbojas jau vairāk nekā 10 gadus ar mērķi izglītot par osteoporozi, veicināt savlaicīgu slimības diagnostiku un atbalstīt tos, kurus ikdienā apgrūtina osteoporoze – trauslo kaulu slimība. Lai sasniegtu savus mērķus, asociācija radījusi mājas lapu www.osteo.lv, tiek izdota informatīvā avīze „Osteo Ziņas”, katru gadu atzīmējam Pasaules osteoporozes dienu. Lai informācija kļūtu arvien pieejamāka un atbildes daudz skaidrākas, cilvēki aicināti arī zvanīt uz LOPIA informatīvo tālruni – 26606464. 

 

Visbiežāk uz informatīvā tālruņa zvaniem atbild LOPIA valdes priekšsēdētājas vietniece Aina Bajaruna. Tieši viņa pagājušajā gadā vairākkārt vadīja īpašas nodarbības, lai stāstītu, kas ir osteoporoze un ko nozīmē tās ienākšana cilvēka dzīvē. Lielā mērā pateicoties tieši Ainai, LOPIA ieguvusi sabiedriskā labuma organizācijas statusu. 

 

Reklāma
Reklāma

Osteoporoze ir kaulu slimība, kuras ietekmē kauli kļūst trausli. Tas savukārt noved pie tā, ka pat vieglas traumas izraisa lūzumus. Osteoporoze jeb trauslo kaulu slimība, kas attīstās gandrīz nemanāmi, visbiežāk piemeklē sievietes vecumā pēc 50 gadiem un vecāka gada gājuma vīriešus. Laikus uzsākta un ilglaicīgi īstenota terapija palīdz saglabāt pacienta dzīves kvalitātes līmeni, mazina sāpes un veicina labu vispārējo pašsajūtu. Ļoti nozīmīgs faktors veiksmīgas terapijas norisē ir kalcija un D vitamīna uzņemšana. Kalcijs un D vitamīns osteoporozi neārstē, tomēr tā ir būtiska papildu terapija, kas veicina sekmīgu osteoporozes ārstēšanu.


Ieskaties: www.osteo.lv

Informatīvais tālrunis: 26606464