Liepājā tēvu vairs nevaino pusgadu vecās meitiņas nāvē

Oktobra beigās ziņojām, ka Liepājā kādā dzīvoklī notikusi iedzeršana, un 1980. gadā dzimis vīrietis iemetis gultā savu sešus mēnešus veco raudošo meitiņu, kura vēlāk naktī mirusi.

Tomēr pusgadu vecas meitenītes nāvē oktobra beigās nav vainojams viņas tēvs – bērns miris no pēkšņas nāves sindroma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tomēr pusgadu vecas meitenītes nāvē oktobra beigās nav vainojams viņas tēvs – bērns miris no pēkšņas nāves sindroma.

Tomēr pusgadu vecas meitenītes nāvē oktobra beigās nav vainojams viņas tēvs – bērns miris no pēkšņas nāves sindroma, par ekspertīzes atzinumu pavēstīja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Viņa norādīja, ka policijā saņemts oficiāls ekspertīzes atzinums, kurā secināts, ka meitenītes nāve ir nevardarbīga.

Ņemot vērā šo slēdzienu, šomēnes kriminālprocess izbeigts.

Sākotnēji notikuma vietā konstatētais policijai lika veikt sīku visu apstākļu izvērtēšanu un noskaidrošanu, kas izmeklēšanas gaitā arī tika izdarīts. Taču notikušais izrādījās liktenīga apstākļu sakritība, kā dēļ ģimenei vajadzējis iziet cauri ļoti smagiem pārdzīvojumiem, atzina Knīse.

Saskaņā ar sākotnējo policijas sniegto informāciju oktobra beigās 1980. gadā dzimušais vīrietis dzīvoklī, būdams alkohola reibumā, iemetis gultā savu sešus mēnešus veco raudošo meitiņu, kura vēlāk naktī mirusi.

Policija 27.oktobrī sāka kriminālprocesu par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Policija aizturēja meitenītes tēvu, kuram piemēroja aizdomās turamā statusu.

Tika sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, – noteiktas ekspertīzes bērna nāves cēloņa noteikšanai.

Zīdaiņa pēkšņās nāves sindroms (SIDS) ir pēkšņa un neizskaidrojuma bērna nāve, kas paliek nenoskaidrota pēc pilnīgas izmeklēšanas un autopsijas. Tā ir pazīstama ar nosaukumu nāve šūpulī, jo tā iestājas, kad bērns nosnaužas vai ir aizmidzis naktī. Zīdaiņiem SIDS ir galvenais nāves cēlonis. Parasti tas notiek dzīves pirmajos četros mēnešos — visbiežāk rudenī, ziemā un agrā pavasarī.

Reklāma
Reklāma