Īsts trīnīšu gads! Īrijā latviešu ģimenē piedzimušas trīs meitiņas

Īrijas latviešu Evitas un Alvja Šmitu ģimenē piedzimušas trīnītes, kurām doti puķu vārdi - Lilija, Jasmīna un Dēzija, vēsta www.kasjauns.lv.

Īrijas latviešu Evitas un Alvja Šmitu ģimenē piedzimušas trīnītes, kurām doti puķu vārdi - Lilija, Jasmīna un Dēzija.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īrijas latviešu Evitas un Alvja Šmitu ģimenē piedzimušas trīnītes, kurām doti puķu vārdi - Lilija, Jasmīna un Dēzija.

Ģimene dzīvo Limerikā un tajā pirms trīnīšu piedzimšanas jau auga meitiņa Šeila.

Alvis un Evita Īrijā ieradušies 2005. gada februārī naudas un jaunu piedzīvojumu meklējumos. Alvis Latvijā strādāja Dailes teātrī par gaismu mākslinieku, bet Evita mācību centrā par sekretāri un privātskolotāju. Kad viņi ieradušies Limerikā, sākums nebija rožains, bet mēneša beigās jau abi atraduši darbu. Alvis strādājis "Dell" fabrikā, bet viņa sieva "Topaz" benzīntankā par pārdevēju. Vēlāk gan ģimenes galva darbu zaudēja un finanses saruka, tomēr ģimene, kurā jau auga vecākā meita, vienojās par ģimenes pieaugumu.

Jaunums, ka gaidāmi trīnīši, bijis šokējošs, taču bijis pietiekami daudz laika aprast ar šo domu, kā arī apjaust neizbēgamos izdevumus. Īrētais divu guļamistabu dzīvoklis tika nomainīts pret īrētu četru guļamistabu māju. Arī auto nācās nomainīt pret daudz lielāku - ar septiņām sēdvietām. Draugi, radi, kolēģi sāka palīdzēt ar dažādām mantām mazulīšiem.

Kad tika lemts par bērniņu vārdiem, sākotnēji tika izdomāti divu zēnu un divu meiteņu vārdi, bet tad ģimene uzzinājusi, ka piedzims trīs meitiņas. Tika izlemts, ka visiem vārdiem jābūt kaut kā saistītiem, tā arī sanāca dot puķu vārdus.

Evita portālam atklājusi, ka no valsts saņem bērnu pabalstu dubultā apmērā par katru no trīnītēm, kā arī vienreizējo pabalstu 635 eiro (443 lati). Milzīgu atbalstu snieguši draugi un kolēģi. Ģimenes nākotnes plāni saistās ar Īriju.

Portāls vēsta, ka 2008.gada 15.aprīlī Īrijā latvieša Andra Rutkovska un igaunietes Terijas ģimenē piedzima trīs māsiņas - Liāna, Kamilla un Dālija.

Latvijā pirmie trīnīši šogad Latvijā piedzima 15.septembrī, - divi puisīši un viena meitenīte pasaulē nāca Rīgas Dzemdību namā. Vecāki, Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki Ģirts un Viktorija Buividi, devuši bērniem vārdus Elizabete, Aleks un Marks.

27.septembra vakarā Jēkabpils reģionālajā slimnīcā Rēzeknes novada Dricānu pagasta iedzīvotāju Lilitas un Zigurda Brenča ģimenē piedzima trīnītes - visas trīs meitenītes.

Savukārt jau pēc nedēļas, 4.oktobrī, Stradiņa slimnīcā trīnītes piedzima arī kādai jelgavniecei.

16.oktobrī Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā kādai jaunai sievietei piedzimuši trīnīši - divas meitenītes un viens puika.

Līdz ar to oktobra sākumā piedzimušie trīnīši ir jau ceturtie gada laikā, turklāt zīmīgi, ka no gada sākuma līdz pat rudenim trīnīši Latvijas ģimenēs nedzima.

Pašlaik Latvijā ir aptuveni 25 500 ģimeņu ar trīs bērniem. Kopš gada sākuma šādu ģimeņu skaits pieaudzis par vairāk nekā 450.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma