Deviņi padomi, kā dāmai efektīvi tikt galā ar paģirām

Mērenība ir labākās zāles pret paģirām. Ja nu tomēr gadās pāršaut pār strīpu, izmēģini kādu no deviņiem padomiem. Vienu gan atceries, ja ir izdevies mazināt paģiru simptomus, tas nenozīmē, ka ir mazinājušās arī promiles asinīs.

Stipru paģiru gadījumā neiesaka atkal lietot alkoholu (lāpīties), jo tas simptomus nemazinās, tikai attālinās, tāpat nevajadzētu lietot stipru kafiju, jo tā noslogo sirdi un atūdeņo organismu.

FOTO: Shutterstock.com

Stipru paģiru gadījumā neiesaka atkal lietot alkoholu ("lāpīties"), jo tas simptomus nemazinās, tikai attālinās, tāpat nevajadzētu lietot stipru kafiju, jo tā noslogo sirdi un atūdeņo organismu.

1. Alkoholu nekad nav ieteicams lietot tukšā dūšā. 

Ja iepriekš zināms, ka vakarā lietosi alkoholu, īsi pirms svinībām izēd šķīvi miežu, griķu vai auzu biezputras — tā kalpos par kuņģa "oderi", kas absorbēs alkoholu. Iesaka ēst arī skābu kāpostu ēdienus.

 

2. Stipru paģiru gadījumā neiesaka atkal lietot alkoholu ("lāpīties")

Tas simptomus nemazinās, tikai attālinās, tāpat nevajadzētu lietot stipru kafiju, jo tā noslogo sirdi un atūdeņo organismu. Ja vien alkohola upuris spēj kaut ko ieēst, labākās pretpaģiru "zāles" ir barojošas, veselīgas brokastis, piemēram, tā sauktās angļu brokastis — ceptas olas ar speķi vai vācu klasiskās "paģiru brokastis" — siļķu rolmopši un skābēti gurķi. Tomēr, ja negribas ēst vai ja moka nelabums, ēdienu var aizvietot ar stipru buljonu.

 

3. Ja gadījies iedzert pārāk daudz, pirms gulētiešanas jāizdzer liela krūze (vismaz puslitrs) ūdens vai negāzēta minerālūdens

Ūdens palīdzēs organismam atbrīvoties no indēm, ko izdala aknas, noārdot alkoholu. Organismu efektīvi atindē piens un kefīrs, taču iedarbīgāki šie dzērieni būs, ja tos iedzers iepriekšējā vakarā pirms došanās gulēt, nevis no rīta.

 

4. Arī nākamajā rītā jādzer daudz ūdens un sulas

Īpaši — tomātu, biešu, skābētu kāpostu un citu dārzeņu sulas, kā arī svaigi spiestas citrusaugļu sulas — tās palīdzēs atjaunot cukura līmeņa līdzsvaru asinīs un apgādās organismu ar ūdeni. Tomātu sulai var pievienot maltus melnos piparus un smalki sakapātu seleriju kātus, bet biešu sulai — rīvētu ābolu. Ja dzer kefīru, tam var pievienot šķipsnu maltu melno piparu, sāli, 1/2 tējkarotes cukura un tējkaroti sasmalcinātu pētersīļu. Dzert var arī ūdenī izšķīdinātu C vitamīnu.

 

5. Labākais līdzeklis pret paģirām ir ciešs, vismaz 10 līdz 12 stundu, miegs

Ja nākamajā rītā pēc alkohola lietošanas agri jāceļas un jāiet uz darbu, ieteicama ir kontrastduša — pamīša skalošanās ļoti vēsā un karstā ūdenī. Nav ieteicams iet vannā, jo siltā ūdenī var ātri aizmigt. Pret paģirām labi palīdz pirts, bet sirds slimniekiem no tās jāizvairās.

 

Reklāma
Reklāma

6.Pret paģirām palīdz dabiskie saldumi, piemēram, medus un ievārījums

Tie cīnās ar pamazināto cukura līmeni organismā. Ieteikums: 5 ēdamkarotes medus sajauc ar 5 ēdamkarotēm citrona sulas uz diviem litriem ūdens. Šķidrumu pamazām izdzer visas dienas laikā. Ja nepieciešams, var pagarināt jaunu porciju.

 

7. Var izmēģināt leģendāro pretpaģiru kokteili "Prērijas austere"

Glāzē ielej 1/2 tējkarotes Vustēršīras mērces, tējkaroti olīveļļas, 2 ēdamkarotes asās tomātu mērces, mazliet Tabasko mērces, pārkaisa sāli un piparus. Kokteiļa vidū uzmanīgi ieliek vienu veselu olas dzeltenumu un pārkaisa ar saldās paprikas pulveri. Nemaisa un dzer vienā piegājienā.

 

8. Maigāka pretpaģiru kokteiļa recepte

Mikserī ielej 200 g svaigi spiestas apelsīnu sulas, pievieno vienu šķēlēs sagrieztu, nemizotu citronu (sēkliņas izņem), 100 g medus un jēlas olas dzeltenumu. Visu kuļ aptuveni 5 minūtes un izdzer.

 

9. Var izmēģināt arī zaļumu kokteili

Glāzē kefīra iemaisa ēdamkaroti citrona sulas, nedaudz piparu un sāls, pēc garšas pievieno svaigus garšaugus (piemēram, sakapātus lociņus, dilles, seleriju, baziliku, skābenes).

 

Portāls Mammamuntetiem.lv aicina alkoholu lietot mērenās devās, kā arī reibumā nesēsties pie auto stūres!

 

Avots: Kā būt veselai. Sievišķīgas viltības, R.: Zvaigzne ABC.