Melnā šokolāde – apslēptais veselības spēks

Šokolāde ir gardums, kam pretoties spēj retais no mums. Saprātīgi baudot melno šokolādi  65% Cacao, kurā ir liels vērtīgu sastāvdaļu – kakao un kakao sviesta – saturs, uzdāvināsim sev neaizmirstamu garšas pieredzi. Melnā šokolāde pat var paildzināt mūsu mūžu, uzskata zinātnieki.

FOTO: Shutterstock.com

Lielākā daļa no mums, izgaršojot gabaliņu lieliskās melnās šokolādes Karūna 65% Cacao, droši vien nedomā par tajā dusošo spēku. Zinātniskie pētījumi par melnās šokolādes ietekmi uz organismu tiek veikti nepārtraukti, taču jau tagad netiek apšaubīts, ka melnā šokolāde labvēlīgi ietekmē mūsu organismu un mūsu... laimes izjūtu.

Jau diženās Centrālamerikas civilizācijas uzskatīja šokolādi par gudrības, spēka un potences avotu. Tomēr, mūsdienās izbaudot īpašo šā salduma garšu, reti iedomājamies par dažādajām šokolādes īpašībām un ietekmi uz mūsu organismu. Bet īstas melnās šokolādes labvēlīgā ietekme ir pierādīta zinātniskajos pētījumos. Jo vairāk šokolādē ir dabisko vērtīgo sastāvdaļu – kakao un kakao sviesta –, jo tā ir noderīgāka organismam un veselībai. Izvērtējot patērētāju vajadzības, starptautiskais uzņēmums Kraft Foods piedāvā jaunu melno šokolādi Karūna 65% Cacao.

65% Cacao veicina eiforiju un laimi
Kad pietrūkst spēka vai uznāk grūtsirdība, neapzināti meklējam šo kārumu. Iemesls – alkaloīds teobromīns, ko satur šokolāde. Ēdot šokolādi, galvas smadzenēs izdalās vairāk serotonīna – vielas, kas izraisa eiforiju. Šīs ietekmes dēļ šokolādi dēvē arī par laimes hormonu.
Melnā šokolāde palīdz koncentrēt uzmanību. Apēdot vien vidēja lieluma gabaliņu, ietekme ir jūtama pat vairākas stundas. Lūk, kāpēc šokolāde ir ieteicama tiem, kuri strādā uzņēmējdarbības vai radošajā jomā, mācās vai studē. Tā ir neatņemama šahistu, zinātnieku, aktīvu cilvēku uztura daļa.

Zinātniskie pētījumi apstiprina šokolādes labvēlīgo ietekmi uz organismu
Melnā šokolāde ir labs antioksidants. Tajā ir arī daudz mikro- un makroelementu – dzelzs, magnija, kālija, vara, cinka – un vitamīnu. Atšķirībā no citiem saldumiem šokolādē ir antiseptiskas vielas, kas novērš zobakmens veidošanos. Šis saldums pozitīvi ietekmē sieviešu hormonu darbību. Tādēļ ne mazums daiļā dzimuma pārstāvju izjūt spēcīgu tieksmi pēc šokolādes.
Pēdējā laikā kardiologi arvien noteiktāk apstiprina, ka stearīnskābe un flavonoīdi ar antioksidanta īpašībām, kurus satur šokolāde, mazina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Aprēķināts, ka, apēdot apmēram 50 g melnās šokolādes dienā, risks saslimt ar šīm slimībām samazinās pat par 10,5%. Vēl kāds arguments par labu šokolādes baudīšanai – samērīga tās lietošana apmēram par gadu pagarina dzīves ilgumu.

65% Cacao – tas, kas ir pats labākais melnajā šokolādē
Melnā šokolāde ar 65% Cacao – Šveices šokolādes meistaru ražošanas tradīcijas un dabisku izejvielu spēks dvēselei un miesai. Šīs šokolādes nosaukumā minētais skaitlis „65%” nozīmē, ka šokolādes sastāvā ir ne mazāk par 65% kakao un mazāk cukura.
 

Reklāma
Reklāma