Itālijā par sava bērna nosišanu notiesā latvieti

Itālijas pilsētas Impērijas tiesa 21 gadu veco latvieti Elizabeti Pētersoni notiesājusi uz 11 gadiem. Tādu pašu sodu saņēmis arī viņas 25 gadus vecais civilvīrs, uzņēmējs Paulo Arrigo, ziņo www.kasjauns.lv.

Foto: kronaka.it. Elizabeti Pētersoni ved uz Itālijas pilsētas Impērijas tiesu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: kronaka.it. Elizabeti Pētersoni ved uz Itālijas pilsētas Impērijas tiesu

Tiesa atzina abus vecākus par vainīgiem smagu miesas bojājumu izdarīšanā Elizabetes 17 mēnešus vecajam dēlēnam Gabrielam, no kuriem puisītis slimnīcā nomira.
Autopsija atklāja uz zēna vēdera daudzus sasitumus, ko varēja izraisīt spēcīgi sitieni vai spērieni, kas saārdījuši bērna aknas un liesu.

Pirms tam mazais jau bija nonācis slimnīcā ar lauztu roku, bet ārsti noticēja mātes stāstam par kritienu no gultiņas. Elizabete, kas atzīta par psihiski veselu, pat īsu brīdi pirms sprieduma nolasīšanas turpināja noliegt savu vainu notikušajā un apgalvot, ka vienmēr rūpējusies par savu atvasi. Savukārt Paulo advokātiem neizdevās pierādīt, ka vīrietis, kurš nebija šā bērna tēvs, nav bijis mājās agresijas brīžos un par tiem nav zinājis, raksta „LA”.

Saskaņā ar Itālijas likumiem abi tiesājamie bija izvēlējušies tiesas procesa saīsināto formu, kas paātrina spriedumu un samazina sodu par vienu trešdaļu. Piebildīsim, ka prokurors sākotnēji prasīja abiem pieprasīja 24 gadu cietumsodu. Saīsinātā procesa variantā tas atbilstu 16 gadiem.

Tiesas spriedumu, kas paredz par pieciem gadiem mazāku cietumsodu, Elizabetes advokāti uztvēra pozitīvi. Savukārt civilvīra aizstāvji cerēja, ka viņam izdosies izvairīties no līdzatbildības. Acīmredzot advokāti pārsūdzēs tiesas lēmumu.
 

 

Avots: www.kasjauns.lv
 

Reklāma
Reklāma