Apsveic savu mammu Mātes dienā kopā ar "Dansukker"!

Piesaki savu mammu Mīļākās mammas titulam un pasaki viņai mīļus vārdus. Šo lielisko iespēju tev piedāvā Dansukker. Lai pieteiktu savu mammu nominācijai, spied šeit!

Apsveic savu mammu Mātes dienā kopā ar Dansukker!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja aizpildīsi pieteikumu Dansukker mājas lapā, Tava mamma 9. maijā, Mātes dienā, saņems e-kartīti, kurā būs ierakstīti vārdi, ko gribi mammai pateikt šajos svētkos. Mamma, kas saņems Mīļākās mammas titulu, saņems īpašu kartīti ar vārdiem, kas pateiks, kāpēc viņa ir Mīļākā mamma pasaulē! Tava mamma saņems arī recepti kūkai, ko izvēlējies. Lai pieteiktu savu mammu nominācijai, spied šeit!


Ja vēlies atrast vēl kādu pavasarīgu recepti, ielūkojies www.dansukker.lv – tur atradīsi gan jaunas, gan klasiskas receptes ne tikai kūkām, bet arī ēdieniem un dzērieniem!

IDEJAS SVĒTKIEM
 

Rabarberu pīrāgs
Sastāvdaļas
Pamatnei
250 ml kviešu miltu
100 g sviesta vai margarīna
3 ēdamkarotes pūdercukura
1 olas dzeltenums
Rabarberu ievārījumam
700 g sagrieztu rabarberu apmēram 2 cm lielos gabalos
300 ml cukura
8 želatīna plāksnes
Vaniļas krēmam
6 olu dzeltenumi
150 ml cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
300 ml krējuma
2 ēdamkarotes kartupeļu miltu
Rotājumam
grauzdētas mandeļu skaidiņas

Pagatavošana
Sajauc kopā pamatnes sastāvdaļas un ļauj mīklai nostāvēties ledusskapī vienu stundu. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Izšķīdina želatīna plāksnes lielā daudzumā aukstā ūdens.
Ietauko apaļu cepamformu, kuras malas ir noņemamas un diametrs ir apmēram 24 cm. Ieklāj cepamformā mīklu. Pamatnē izdur caurumus. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.
Ieliek rabarberus un cukuru nerūsējošā katlā un vāra uz mērenas uguns, līdz rabarberi ir mīksti. Izņem želatīna plāksnes no šķīduma un sajauc tās ar rabarberiem. Maisa biezeni, līdz želatīns ir izkusis.
Kad rabarberu biezenis sāk sastingt, to ielej cepamformā uz izceptās un atdzisušās pīrāga pamatnes.
Katliņā sakuļ krēma sastāvdaļas (izņemot vaniļas cukuru) un sakarsē, līdz tas sabiezē. Ļauj krēmam atdzist. Pievieno vaniļas cukuru un izklāj krēmu uz rabarberiem.
Pārkaisa pīrāgam grauzdētās mandeles. Līdz pasniegšanai tur aukstumā.

 

Reklāma
Reklāma

Persiku pīrāgs
Sastāvdaļas
Mīklai
300 g kviešu miltu
1 ēdamkarote Dansukker baltā smalkā cukura
150 g sviesta vai margarīna
1 ola
Pildījumam
2 olas
250 g vājpiena biezpiena
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 persiku pusītes

Pagatavošana
Ieber traukā miltus un cukuru. Taukvielas sasmalcina nelielos gabaliņos, ieber traukā un iestrādā miltos, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olu un maisa, līdz masa atkal viendabīga. Ieklāj mīklu cepamformā aptuveni 25 centimetru diametrā. Ieliek to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Cep pamatni cepeškrāsnī 200°C 10 minūtes.
Izmantojot formiņu, izveido no persiku pusītēm sirsniņas. Atlikumu sagriež mazos gabaliņos.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar biezpienu, kartupeļu cieti, pūdercukuru, vaniļas cukuru un persiku gabaliņiem. Saputo olu baltumus ar smalko cukuru cietā masā un iemaisa sīrupā. Ielej masu formā. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 15 minūtes. Virs pildījuma uzliek persiku sirsniņas.
Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu; var pievienot nedaudz putukrējuma.