NOPIETNS CILVĒKS – no 23. aprīļa kino "Rīga"

No 23. aprīļa kino Rīga uz ekrāna Kinoakadēmijas balvu ieguvušo scenāristu/režisoru Džoela un Ītena Koenu jaunā komēdija Nopietns cilvēks (A Serious Man). Filma stāsta par kāda parasta vīra dzīves jēgas meklējumiem laikmetā, kad radio skan Jefferson Airplane, bet iecienītākais TV seriāls ir F-Troop.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Nopietns cilvēks pēc savas būtības ir brāļu Koenu radošs pētījums par ticību, atbildību ģimenē, noziedzīgu uzvedību, neparastiem atgadījumiem zobārstniecībā, akadēmiķiem, mirstīgumu, jūdaismu un šo jautājumu saskares punktiem. Ar savu dramatismu un notikumu gaitu tā ir pietuvināta 60-to gadu amerikāņu dzīves realitātei, taču režisoru asprātīgais melnais humors, kas raksturīgs viņu filmām Sadedzināt pēc izlasīšanas un Lielais Lebovskis, to padara par satriecoši smieklīgu. Galvenajās lomās redzēsim Maiklu Štūlbargu, kurš gatavojoties šai filmai speciāli apguva ivritu, un Ričardu Kaindu.

Ītens Koens par Nopietno cilvēku: „Filmas darbība notiek 1967. gadā ebreju kopienā kādā Vidējo Rietumu priekšpilsētā. Mēs ar Džoelu esam no Vidējiem Rietumiem, tādēļ tas atsauc atmiņā mūsu bērnību. Šī vide, apkārtne mums ir svarīga un šajā stāstā tai ir liela nozīme. Vieta, kur tu uzaudz, veido tavu identitāti. Tās ietekme neizgaist, pat ja sen jau esi to pametis.”

Maikls Štūlbargs citē filmas epigrāfu „´Visu, kas ar tevi notiek, pieņem vienkāršībā.´ Tā ir lieliska mantra, ko paturēt prātā, domājot par to, kā dzīvojam.”

Folam angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.


Filmas seansi 16:00; 18:30; 21:00.
 

Reklāma
Reklāma