Pusaudzim par suņa nosišanu piespriež 150 stundas piespiedu darba

Pusaudžiem it kā nevainīgas nerātnības draud ar desmitiem stundu piespiedu darbu, piemēram, ar slotu rokās tīrot pilsētās ielas. Tiesas šādu sodu pēdējā laikā piespriedušas vairākiem skolēniem.

Attēlā redzamais suns nav rfakstā minētais suns un nav cietis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlā redzamais suns nav rfakstā minētais suns un nav cietis.

Aizvien biežāk Latvijas tiesas piespriež piespiedu darbu skolasbērniem, kuri maldina policiju, kā arī nežēlīgi izturas gan pret saviem vienaudžiem, gan mājdzīvniekiem.

Janvārī pamatīgu jezgu Vidzemes policistiem sarīkoja kāds 4. klases skolnieks, kurš piezvanīja uz policiju un paziņoja, ka noziedznieki iebrukuši viņa mājā, vecākus ieslodzījuši skapī, bet viņu pašu iemetuši automašīnas bagāžniekā. Kājās tika sacelta puse Vidzemes policijas. Vēlāk izrādījās, ka puika tikai blēņojies. Tiesa nerātnim piesprieda 15 stundu ilgu piespiedu darbu.

Daudz lielāku pārkāpumu janvārī izdarīja trīs 14 līdz 17 gadus vecas skolnieces Cesvainē, kuras piekāva 14 gadus vecu skolasbiedru. Madonas tiesa viņām piesprieda maksimāli iespējamo sodu par šādu pārkāpumu – 40 stundu ilgu piespiedu darbu.

Savukārt kādam 16 gadus vecam jaunietim Bauskas tiesa nesen piesprieda 150 stundu piespiedu darbu par suņa nosišanu.

Iespējams, ka piespiedu darbs gaida arī 10 un 12 gadus vecus puišeļus, kuri policijai paziņoja, ka viņiem uz Karostas tilta Liepājā esot uzbrucis kāds varmāka ar nazi rokā un pieprasījis naudu. Liepājas policisti pēc signāla saņemšanas uzreiz devās uz Karostu meklēt uzbrucēju, tomēr vēlāk izrādījās, ka puiši samelojuši par uzbrukumu, lai nebūtu jāiet uz skolu.

Autors: Elmārs Barkāns, www.kasjauns.lv

 

Reklāma
Reklāma