Izstāde "Augi tavā kosmētikā" Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā

LU Botāniskais dārzs no 15. aprīļa līdz  31. maijam piedāvā izstādi par ekokosmētikā izmantojamiem augiem. Apmeklētāji varēs iepazīt ne tikai dažādu ziedu, augļu, mizu, stumbru un sakņu īpašības, bet arī iegūt radošas idejas, lai mājās pagatavotu  sev piemērotus ķermeņa kopšanas līdzekļus. Bez tam, būs iespēja pasmaržot un izmēģināt dažādus krēmus, eļļas, skrubjus un citus kosmētikas līdzekļus, kuri sastāv no augu izcelsmes produktiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

LU Botāniskā dārza Palmu mājā no 15. aprīļa līdz 31. maijam ir apskatāma izstāde par augiem, kurus izmanto ekokosmētikā. Tajā ir vairāk nekā 80 augu, augļu, drogu, sēklu un cita augu materiāla, ko skaistumkopšanā izmantojusi Kleopatra, par kuriem stāsta acteku leģendas un kurus pazinušas jau seni latvieši.  

Mūsdienu piesārņotajā pasaulē, arvien vairāk cilvēku izvēlas savu ķermeni kopt ar līdzekļiem, kuri sastāv no dabiskām izejvielām. Kosmētiku, kurā ir 95-100% augu izcelsmes izejvielas – ekstrakti, sulas, eļļas, aromatizētāji  un citi komponenti – dēvē par ekokosmētiku. Atkarībā no sastāva, tai piemīt barojošas, mitrinošas, atjaunojošas un citas ķermeņa kopšanai  nepieciešamas īpašības, tajā skaitā arī – dziedējošas. Iztādes apmeklētāji varēs iegūt radošas idejas, lai mājās pagatavotu sev piemērotus ķermeņa kopšanas līdzekļus, būs iespēja pasmaržot un izmēģināt dažādus krēmus, eļļas, skrubjus, ziepes utt., kuri sastāv no augu izcelsmes produktiem, kā arī būs vēl arī citi pārsteigumi. Izstāde tapusi sadarbībā ar SIA Ekokosmetika.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Apmeklētājiem dārzs atvērts oktobrī
aprīlī no plkst. 9.00 līdz 16.30, maijā – septembrī no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem – Ls 1,00, pieaugušajiem – Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.
 

 

Ieskaties: www.ekokosmetika.lv

Reklāma
Reklāma