Baštika meita iziet pie vīra un gaida pirmdzimto

Bijušā bērnu un ģimenes lietu ministra Aināra Baštika meita Margrieta (20), Amerikas metropolē Ņujorkā salaulājusies ar savu mīļoto puisi modeli Miku Lasmani (21). Pēc kāzām politiķa meita pieņēmusi vīra uzvārdu, un nu godājama kā Margrieta Lasmane. Šovasar abiem gaidāms ģimenes pieaugums, raksta nacionālais ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Foto no izdevniecība Rīgas Viļņi arhīva. Abi jaunieši ir pasaulē atzīti modeļi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no izdevniecība "Rīgas Viļņi" arhīva. Abi jaunieši ir pasaulē atzīti modeļi.

Pirms pāris gadiem Margrieta Baštika, modeļu aprindās saukta par Grietu, tika uzskatīta par vienu no perspektīvākajām latviešu modelēm. Arī modeļu aģentūras Vacatio vadītājs Zigmunds Līpiņš pauda pārliecību, ka mācītāja un politiķa Baštika atvase ar laiku varētu iegūt topmodeles slavu. Vēl pirms pilngadības sasniegšanas Grieta apbraukājusi pusi pasaules, kur piedalījusies neskaitāmās modes skatēs un fotosesijās, reklamējot slavenāko dizaineru apģērbus un aksesuārus. Taču beidzamos trijos gadus no aktīvās modeļu darbības viņa attālinājusies. „Biju izvēles priekšā starp mācībām vidusskolā un modeles karjeru. Izvēlējos izglītību,” intervijā žurnālam Kas Jauns pirms gada stāstīja Grieta, kura 2008. gada vasarā absolvēja 12. klasi Rīgas Kristīgajā vidusskolā.

Pērn četru mēnešu garumā Grieta nostrādāja par sanitāri  Ginekoloģijas nodaļā. „Medicīna ir mana sirdslieta! Tieši šeit, slimnīcā, sapratu, ka nākotni vēlos saistīt ar medicīnu. Manā darbavietā bija gan topošās māmiņas, kurām bija radušies sarežģījumi grūtniecībā un kuras cīnījās par savu nedzimušo mazulīšu saglabāšanu, gan arī sievietes, kuras nāca veikt abortus,” par darbu slimnīcā stāstīja Baštika meita. „Kad, piemēram, bija pārpildīta Onkoloģijas nodaļa, pie mums ieveda arī pacientus ar audzējiem. Redzēju sāpes, ciešanas un cilvēkus, kuriem ļoti maz atlicis dzīvot. Pieredzēju arī divus nāves gadījumus. Nenoliegšu, ka sākumā man bija ļoti grūti. Ārsti teica, ka man ir jāpārvar emocijas un pacientu sāpes nedrīkstu ielaist sevī un uztvert personiski. Un es tiku tam pāri. Sanitāres darbu darīju ar lielu aizrautību un interesi.”

Grieta ar lepnumu atzina, ka lielākais panākums, strādājot slimnīcā, bijis kādas sievietes atrunāšana no aborta. „Kad redzēju, ka ik dienu mūsu nodaļā ierodas vismaz četras līdz desmit sievietes, kuras mākslīgi vēlas atbrīvoties no vēl nedzimušajiem bērniem, biju šausmās. Ejot uz darbu, ņēmu līdzi draudzenes fotogrāfiju, kurā viņa redzama kopā ar savu mazo bērniņu. Rādīju to pacientēm un skaidroju, ka tikai pēc bērna piedzimšanas viņas sapratīs, ka mazulis ir skaistākais, ko vispār dzīvē iespējams piedzīvot. Vienu meiteni, paldies Dievam, pa šo laiku man izdevās atrunāt. Tā man bija vislielākā dāvana,” priecājas jaunā sanitāre.
Turpmāk Grieta ļoti vēlētos iestāties pret abortiem. „Protams, apzinos, ka valstiskā mērogā aizliegt tos būtu nepareizi, jo tas veicinātu nelegālos abortus. Tomēr, kad pie mums ieradās sieviete, lai veiktu jau 28. abortu, tas man likās vājprāts!”
Nu Grieta pati ir sava pirmā mazulīša gaidībās. Jau šovasar viņa dāvās bijušajam ministram pirmo mazbērnu.

Ar sava gaidāmā bērniņa tēvu, vīru Miku Lasmani Grietu kopā savedis darbs. Abi iepazinušies jau pirms vairākiem gadiem, kopā strādājot modeļu aģentūrā „Vacatio”. Mīlas jūtas abu starpā gan uzplaukušas vien aptuveni pirms diviem gadiem. Arī Miks ir veiksmīgs modelis, kurš piedalījies neskaitāmu pasaulslavenu modes namu jaunāko kolekciju skatēs un reklāmās. Pērn Miks apmetās uz dzīvi Ņujorkā, bet aizvadītā gada pavasarī pie drauga pārcēlās arī Grieta. Jau tolaik viņa neslēpa, ka abi ar mīļoto pēc iespējas drīzāk vēlas apprecēties. Gan Grietai, gan Mikam pašlaik ir darba un uzturēšanās atļaujas ASV, un abi modeļi arī turpmāko dzīvošanu un karjeras plānus saista tieši ar Ameriku. Grieta pašlaik noslēgusi līgumu ar „Armani”, bet Miks turpina sadarbību ar „Calvin Clein” modes namu.
Kāzas jaunais pāris nosvinējuši šaurā draugu lokā, un pāri okeānam, lai piedalītos meitas kāzu dienā, Baštiku ģimene nav devusies. Apsveikumus no vecākiem Grieta saņēma pirms dažām nedēļām, kad bija ieradusies paciemoties Latvijā.

Plašāku fotogaleriju ar abiem jauniešiem SKATI ŠEIT!

Avots: www.kasjauns.lv

 

Reklāma
Reklāma