Instrukcija cimdu adīšanā

1.Uzmetam nepieciešamo valdziņu skaitu. Sadalām tos uz četrām adatām.2. Tālāk adām cimdu piedurknes, kas pieaugušam cilvēkam ir ap 10 cm.3. Tagad pārejam uz labo pusi ar citu dzijas...

FOTO: Mammamuntetiem.lv

1.Uzmetam nepieciešamo valdziņu skaitu. Sadalām tos uz četrām adatām.

2. Tālāk adām cimdu piedurknes, kas pieaugušam cilvēkam ir ap 10 cm.

3. Tagad pārejam uz labo pusi ar citu dzijas krāsu. Adām līdz lielā pirksta sākumam. Pieaugušo cimdiem tie ir aptuveni 5 cm. Sākam atzīmēt vietu lielajam pirkstam. Uz adatas mums ir 7 valdziņi, uzadām divus 2 valdziņus tās dzijas krāsu ar kuru mēs adām, bet pirkstam noadām ar citas dzijas krāsu.

4.Kad esam noadījuši ar citas dzijas krāsu, 4 valdziņus atgriezām tos atkal uz kreiso pusi un noadījām vēlreiz. Tagad par to aizmirsām un adām pa apli ar to dziju, ar kuru sākām.

5. Turpinām adīt pa apli ar sākuma dziju.

6.Tagad sāksim noņemt: uz pirmās adatas pirmo valdziņu noņemamnenoadītu, nākamo uzadīt un izvilkt cauri noņemtajam  valdziņam. Pirmspēdējo un pēdējo 2 adatas valdziņu saadīt kopā.

7. Trešās adatas sākumā noņemt kā uz pirmās adatas, uz 4 adatas noņemt kā uz 2.

8. Tā noņemt, kamēr uz adatām nepaliks pa 1 valdziņam. Atlikušos valdziņus savākt kopā un nofiksēt.

9.Tagad sāksim adīt lielo pirkstu. Uzmanīgi paņemam valdziņus kas atrodas virs un zem zilās dzijas un izvelkam zilo dziju.

10. Re, kas mums sanāca. Tagad vajag sānos paņemt valdziņus, mums tas ir pa 2 valdziņi. Kopā sanāk 12 valdziņi, kurus mēs sadalām uz 4 adatām.

11. Mums sanāca 3 valdziņi, tagad adām pirkstu pa apli.

12. Aiztaisām pirkstu tāpat, kā cimdiņu.

Projekts tapis pateicoties programmas „Jaunatne darbībā” finansējumam. Par publikācijas saturu ir atbildīgs tikai publikācijas autors, un Eiropas Komisija nav atbildīga par šīs informācijas iespējamo izmantošanu.

Reklāma
Reklāma