Vispusīga attīstība sportojot - airēšanas slaloms

FOTO: Mammamuntetiem.lv

    
(Treniņš prāgā)

P
agājis jau mēnesis kopš skolas sākuma, bērni ir jau iedzīvojušies skolā un pieraduši pie jaunā mācību ritma. Bet, līdz ar mācību sākšanos, bērni vairs nekustās tik daudz kā vasarā un pavada daudz laika sēdus stāvoklī. Beidzot ir laiks atrast jaunu ārpusskolas nodarbošanos. Ir ļoti daudz dažādu iespēju, ko bērniem darīt, bet kāpēc gan tas nevarētu būt airēšanas slaloms?

            Airēšanas treniņos pavasarī, vasarā un rudenī bērni pavada daudz laika svaigā gaisā. Nav jābrauc nekur tālu prom no Rīgas, jo treniņi notiek te pat, pilsētas vidū- Lucavsalā, kur atrodas BJSS „Rīdzene” airēšanas bāze. Bērni spēlē dažādas komandu sporta spēles, mācās airēšanas slaloma elementus airēšanas kanālā, kurā ir uzkārta treniņu trase. Piedalās sacensībās gan Latvijā, gan Lietuvā un Igaunijā. Un, kad pietiekami ir izauguši sportā, brauc arī uz sacensībām citur Eiropā. Ziemā treniņi notiek Rīgas centrā- Bruņinieku ielā, Natālijas Draudziņas ģimnāzijā, kur bērniem ir iespēja apmeklēt gan baseinu, gan sporta zāli. Kvalitatīvu treniņu procesu nodrošina Bērnu un jauniešu sporta skolas „Rīdzene” treneri Aivars Misiņš un Santa Krauja.      

(Atpūta pie Prāgas kanāla )    

(Kazu krāce Valmierā)


 

Dinamisks sporta veids, kurā vajadzīga gan veiklība, gan laba līdzsvara izjūta, gan spēks, gan spējas koncentrēties, attīstīta domāšana un atbildības izjūta. Visas šīs īpašības tiek attīstītas gan treniņu procesā, gan sacensību un treniņu izbraucienos un palīdz bērniem arī daudzās citās jomās, ne tikai sportā.


            Sestdien, 8. oktobrī plkst. 12.00 Rīgas kanālā pie Bastejkalna norisināsies 41. Rīgas čempionāts airēšanas slalomā. Tur piedalīsies sportisti ne tikai no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet arī no Krievijas. Tur jūs varēsiet izbaudīt šo interesanto un tehniski skaisto sporta veidu.

Bildes no 40. Rīgas čempionāta:  

http://foto.delfi.lv/picture/1626858/


            Nāciet un atbalstiet mūsu sportistus un mazos topošos olimpiešus!

Vairāk informācijas par airēšanas slalomu:

Reklāma
Reklāma

     

www.bjssridzene.lv

;

                             

www.airesanasslaloms.lv

;

                             vai 8. oktobrī Rīgas centrā pie Bastejkalna