Edgara nedarbi

FOTO: Mammamuntetiem.lv



Man vajadzēja savu dēlu saukt par Emīlu- šis vārds, iespējams, viņam būtu daudz piemērotāks. Esmu pilnīgi pārliecināta, ka viņš dienās būs liels pavārs....jo visi viņa nedarbi ir saistīti ar virtuvi....kulināriju. Manam dēlam ir divi gadi un viņa receptes ir ļoti drosmīgas, ārkārtīgi smalkas un labi pārdomātas. Šorīt viņš man pagatavoja sviestmaižu tosterī biezpiena, eļļas, cukura, kafijas, tējas, siera maisījumu. Paldies Dievam, neieslēdza tosteri, kas tur būtu sanācis....nezinu :D Apkārt viņam- kāda metra rādiusā valdīja īsts pavāra eksperimentu mistrojums- visa grīda nolieta ar eļļu( acīmredzot, lai nekas nekur nepiedegtu), margarīna paciņā kanēlis un cukurs.
 Kādā citā reizē(pirms dažām dienām) viņš man plastmasas spainītī pagatavoja olu, ārstniecisko tēju, sāls, cukura, kafijas un lauru lapu kūku :D Gardums nepārspējams :)
Citreiz viņš izmanto kulinārijas eksperimentos miltus, ūdeni, piparus, trauku mazgājamo līdzekli- nu visu, kas vien ir pieejams.
Kā es jūtos, kad viņš tā darbojas? Ļoti jauki! Parasti viņa sarīkotās pavārdienas ir tik negaidītas, ka es pat nespēju to nofotogrāfēt. Mani pārņem tik siltas jūtas kasot no viņa drēbēm kautkādus pikučus, mēģinot nomazgāt viņa mazās eļļainās roķeles un prātā rēķinot, cik naudas atkal jātērē, lai iztrūkstošos produktus nopirktu no jauna :D
Viņa nedarbi ir tik mīļi, viņš ar tādu rūpju izteiksmi sejā gatavo savus nepārspējamos ēdienus, ka es nespēju viņam neko pārmest :D Vien zinu, ka ne mirkli nedrīkstu aizgriezt muguru, ja klusums ilgst piecas minūtes- zinu- virtuvē atkal top kāda jauna marināde, kāds kēkss vai salātiņi :)

Reklāma
Reklāma