Vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv rosina paplašināt klātienē nopērkamo preču klāstu, bet saglabāt "groziņu" principu

Vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv Ministru kabineta sēdē aicina lemt par klātienes tirdzniecībā atļauto preču grupu nopietnu paplašināšanu, vienlaikus saglabāt šobrīd veikalos ieviesto “groziņu” principu.
Ja “groziņu” princips tiek saglabāts un strikti ievērots, aicinām atcelt šobrīd pastāvošos ierobežojumus attiecībā uz klātienes tirdzniecībā aizliegtajām preču grupām, rosina vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

FOTO: Artūrs Ķipsts

"Ja “groziņu” princips tiek saglabāts un strikti ievērots, aicinām atcelt šobrīd pastāvošos ierobežojumus attiecībā uz klātienes tirdzniecībā aizliegtajām preču grupām," rosina vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv aicina saglabāt šobrīd veikalos ieviesto “groziņu” principu, tas ir, kontrolēt cilvēku skaitu iepirkšanās un citās sabiedriskajās vietās. Ja “groziņu” princips tiek saglabāts un strikti ievērots, aicinām atcelt šobrīd pastāvošos ierobežojumus attiecībā uz klātienes tirdzniecībā aizliegtajām preču grupām.

 

Esam saņēmuši arī sūdzības no ģimenēm laukos, kam veikalos nav iespējams iegādāties šobrīd ļoti aktuālas preces. 

 

Trūkst sezonālā apģērba

Šādu ierosinājumu pamatojam ar to, ka, ja cilvēku skaits telpās tiek kontrolēts, drūzmēšanās nav iespējama. Attiecīgi nav pamata saglabāt iepirkšanās ierobežojumus. Turklāt, iestājoties aukstam laikam, cilvēkiem ir akūta nepieciešamība pēc tādām precēm kā termoveļa, sezonāls apģērbs, apavi u.c., ko ne vienmēr iespējams veiksmīgi iegādāties attālināti.

 

Sūdzības no ģimenēm laukos

Reklāma
Reklāma

Esam saņēmuši arī sūdzības no ģimenēm laukos, kam veikalos nav iespējams iegādāties šobrīd ļoti aktuālas preces. Piemēram, sēklas, augsni u.c. saistītās preces (ir pienācis laiks stādu audzēšanai), kancelejas preces un grāmatas, lietoto apģērbu, dažādas preces topošajām vai jaunajām māmiņām un jaundzimušajiem. Diemžēl aptiekas laukos no viensētām mēdz atrasties tālu, kā arī ir ierobežoti kurjeru un paku piegādes servisu pakalpojumi. Svarīgi atzīmēt, ka šobrīd sūtījumu servisi nespēj nodrošināt operatīvu piegādi, turklāt lauku reģionos to pakalpojumi ne vienmēr ir pieejami un attālināta preču sagāde prasa lielus finanšu līdzekļus.

 

Rosina ieviest tālruni, kur ziņot par pārkāpējiem

Vienlaikus rosinām uz Covid-19 laiku ieviest vienotu tālruni, uz kuru zvanot, būtu iespējams ziņot par negodprātīgiem uzņēmējiem, kas neievēro cilvēku skaita kontroli telpās.

Epidemioloģiskās situācijas uzlabošanai valstī aicinām klātienē iegādājamo preču tirdzniecības ierobežojumu vietā nopietni pārskatīt Latvijas robežu slēgšanas jautājumu un ierobežot maznozīmīgus lidojumus.