Ģimenes bilžu albums. Atmetam slinkumu un iekārtojam radoši!

Tik bieži uznāk sliņķis pasūtīt bildes ģimenes bilžu albumam! Datorā sakrājas skaistu foto mapes, un to pasūtīšanu izdrukai tik atliekam un atliekam. Esmu metusi slinkumu pie malas un ieviesusi jaunu veidu albumu iekārtošanai - iesaistot bērnus. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Pirmais padoms - bilžu pasūtīšanu neatlikt, bet gan pasūtīt uzreiz pēc notikušajiem pasākumiem. Mazajai meitai uztaisījām albumu, kurā ir tikai bērnudārza Ziemassvētku pasākuma bildes. Atsevišķi iekārtojām arī 2017. gada vasaras albumu. 

Otrais padoms - procesā iesaistīt visu ģimeni, citādi bilžu albumu kārtošana tiešām izvēršas kā smags un nepaveicams darbs. Bērni savu albumu iekārtošanā iesaistās ar lielāko prieku!

bilžu pasūtīšana

Trešais padoms - atraisīt radošo fantāziju! Nesen ar meitu apmeklējām fotostudijas "Photo space Riga" pasākumu, kur vecāki ar bērniem mākslinieces pavadībā iekārtoja savus bilžu albumus. Brīnījos - kā es līdz šim nebiju iedomājusies, ka bilžu albums var kļūt par īstenu, bērna radītu mākslas darbu? Nevis kārtīgi ielīmēt bildes, bet ļaut, lai bērni līmē paši, bilžu albumu krāsojot un izrotājot ar uzlīmēm, košām līmlentēm u.c. Šādiem mērķiem "Photo space Riga" var iegādāties lieliskus, stilīgus albumus. 

Reklāma
Reklāma

Ja bilžu albumu iekārtošana kļūst par ģimenisku pasākumu, jaunu ģimenes tradīciju, nevis ir mammas vai tēta grūtais uzdevums, tad slinkums pats atkāpjas!

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, Mammamuntetiem.lv vadītāja