Dažādas aizraujošas idejas mākslas dienai

Māksla var būt gan vienkārša, kad rokās ņem otas un krāso uz baltas papīra lapas, gan neparastāka un radošāka. Lūk, idejas, kā tu kopā ar bērniem vari radīt mākslas darbus. 

FOTO: Shutterstock.com

Māksla var būt gan vienkārša, kad rokās ņem otas un krāso uz baltas papīra lapas, gan neparastāka un radošāka. Lūk, idejas, kā tu kopā ar bērniem vari radīt mākslas darbus ikdienā vai bērnu ballītēs. 

  • Nelielā bļodā vai šķīvī ielej guašu krāsas, piepūt mazu balonu un iemērc to krāsā. Tad ar šo balonu uz lielas lapas vari veidot mākslas darbus. Bļodā vari ieliet vairākas krāsas, kas veidos skaistus krāsainus un neparastus apļus. 
  • Līdzīgi vari darboties ar plastmasas pudeli un krāsām. Izvēlies pudeli, kurai apakšpuse ir pietiekami nelīdzena, un iemērc to krāsa. Ar pudeli vari veidot krāsainu ziedu gleznas. 
  • Radi savu mākslu, izmantojot dažādu priekšmetu un augļu nospiedumus, piemēram, izmanto pārgrieztu citronu, koku lapas, kukurūzu, plaukstas.
  • Ar karstlīmi vai jebkuru citu līmi uz lapas pielīmē dažādus, krāsainus krītiņus. Tad paņem matu žāvēšanas fēnu un ar tā palīdzību kausē krītiņus. Kustinot un mainot lapas novietojumu, izkausētajiem krītiņiem ļauj plūst dažādos virzienos. 
  • Lai radītu akcentus gleznai vai dāvanu noformējumam, vari izmantot drēbju tīrāmo rullīti. No bieza papīra, plastikāta vai abpusējās līmlentas izgriez dažādas formas, piemēram, zvaigznes, sirdis, ziedus. Tās uzlīmē uz tīrīšanas rullīša, iemērc to krāsā un tad darbojies kā ar sienu krāsošanas rulli, ripinot to pa papīru. Uz tā vari uzlīmēt arī mežģīnes. 
Reklāma
Reklāma

Lai radoša šī diena!