Kā uztaisīt zemeņu saldējumu no grieķu jogurta

Lieliska iespēja pašam uzzināt, kā top jogurta saldējums, ko ikdienā mums patīk kāru muti notiesāt!

FOTO: Shutterstock.com

Lieliska iespēja pašam uzzināt, kā top jogurta saldējums, ko ikdienā mums patīk kāru muti notiesāt!

Sastāvdaļas:

  • 50g saldētu vai svaigu aveņu
  • 100g saldētu vai svaigu zemeņu
  • 1 tējk. medus
  • 350g grieķu jogurta

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Kopā sajauc jogurtu un medu, labi izmaisa.
  • Ogas (ja ņemtas no saldētavas, vispirms tās atkausē) ieliek bļodā un samīca ar dakšu. Pavisam lieliski, ja visas ogas labi nesamīcās un paliek daži ogu gabaliņi.
  • Ogas ieber jogurtā un izmaisa tā, lai tas iekrāsojas rozā, taču nevajag izmaisīt visu tā, lai viss maisījums kļūst rozā.
  • Iegūto maisījumu lej saldējuma formiņās līdz pusei.
  • Tos liek saldētavā.
  • Pēc stundas izņem saldējumus no saldētavas un tajos saliek kociņus. Masa būs pietiekami sacietējusi, lai tos noturētu.
  • Vēl uz apmēram trīs stundām saldējumus atstāj saldētavā.