Vitamīnu vietā var dzert arī ekoloģiskās sulas

Sulas ir labs veids, kā uzņemt dažādus vitamīnus un mikroelementus. Jo īpaši veselībai vērtīgas ir ekoloģiskās sulas, jo tās satur ne tikai vitamīnus, bet tās ir ar garantiju, ka izejvielas, no kurām sulas ir gatavotas, ir ekoloģiskas.
Sulas ir labs veids, kā uzņemt dažādus vitamīnus un mikroelementus.

FOTO: Shutterstock.com

Sulas ir labs veids, kā uzņemt dažādus vitamīnus un mikroelementus.

Ekoloģiskajām sulām ir noteikts stingrs ražošanas standarts, tas nozīmē, ka izejvielas, no kurām sulas tiek taisītas ir veselīgas un drošas. Audzējot un uzglabājot šīs izejvielas, nav izmantotas konkrētas kaitīgās vielas (piemēram, pesticīdi, sintētiski konservanti), turklāt ražošanas process ir draudzīgs apkārtējai videi.  

 

“Rabenhorst” īstās sulas

“Rabenhorst” ir īstu sulu ražotājs no Vācijas, kurš tās sāka spiest vairāk nekā pirms 200 gadiem, taču sertificēti ekoloģiskās - kopš 1969. gada.  Ražotājs sulu izspiež tikai no svaigiem augļiem un dārzeņiem, nevis no koncentrāta, kā ierasti to dara. Īpašais sulas apstrādes veids nodrošina augstu kvalitāti, turklāt sula saglabā derīgās vielas. To daudzveidība ir milzīga - no eksotiskām godži, granātābolu un acerolas sulām līdz labi zināmām dzērveņu, biešu sulām. Tāpat arī šīm sulām netiek pievienoti konservanti, krāsvielas un cukurs vai citi saldinātāji, tās satur tikai dabīgo cukuru, kas ir pašos augļos. Sulu ražošanas procesā tiek izmantotas tikai augstas kvalitātes izejvielas. Turklāt sulas ir iesaiņotas tikai un vienīgi stikla iepakojumos, kas ir draudzīgāks iepakojums videi!

 

 

Ar dzelzi bagāta sula EISENBLUT

Viena no populārākajām sulām Rabenhorst sortimentā ir sula EISENBLUT. Cilvēka ķermenis pats nespēj ražot dzelzi, tādēļ svarīgi pietiekamā daudzumā to uzņemt ar uzturu. “Rabenhorst” ir izveidojis īpašu sulu EISENBLUT, kas ir uztura bagātinātājs dzelzs līmeņa uzlabošanai. Šī sula bagāta ar dzelzi un C, B1, B2, B6, B12 vitamīniem, kas ir svarīgi asins ražošanai. To var lietot gan grūtnieces, gan jaunās māmiņas, gan bērni no 4 gadu vecuma. Sula ir izspiesta no svaigiem augļiem, nav izgatavota no koncentrāta. Bez alkohola. Saldināta ar medu. Piemērots veģetāriešiem. Svarīgi pieminēt, ka šī sula labi garšo un patiesi uzlabo analīžu rezultātus.
 

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

Reklāma
Reklāma

 

Kāda atšķirība ir tīrai augļu sulai un sulas koncentrātam?

Lielākā priekšrocība tīrai augļu sulai ir tā, ka tā satur dabīgus, svaigus un veselus augļus. Tā satur pilnu garšas buķeti, kā daba to ir paredzējusi. Ir iespējams arī, ka sulu partijas atšķiras to garšā, jo tā arī dabā ir, ne visi āboli garšo un garšos vienādi. Tādēļ šo tīro sulu garšu nevar pilnībā standartizēt.
Savukārt, sulas koncentrāti ir praktiski rekonstruētas sulas, no kurām ir iztvaikots ūdens un, iespējams, pievienoti arī aromatizētāji. Tas ir izdevīgāks veids kā transportēt sulu, jo to transportē koncentrētā veidā un pēctam atšķaida jau, piemēram, gala lokācijā. Koncentrātiem ir ļoti ilgs derīguma termiņš un arī garšas lielākoties ir nemainīga.
 

Augļu % sulās

Lai sulu sauktu par tīru augļu sulu, tad augļu saturam ir jābūt 100% un nedrīkst būt pievienots papildus cukurs. Tikai šādas sulas ir Rabenhorst sortimentā. Savukārt nektāros var tikt pievienots cukurs un augļu daudzumam ir jābūt aptuveni 25-50%. Augļu sulas dzērieni, savukārt, var saturēt vien 6-30% augļu, pārējo sastāvu papildinot ar cukuru, aromatizētājiem un citām piedevām.
 

 

Kādēļ bio augļu sulai var būt termiņš pat 1-3 gadi, ja tajā nav konservanti?

Pasterizācija! Rabenhorst pasterizē savas augļu sulas 80-90C temperatūrā - minimālo iespējamo laiku, lai sulas saglabātos uzturvērtīgas un fasē brūnās stikla pudelēs, tādējādi nodrošinot to, ka sulas ir derīga ilgāk. Tomēr tas nemaina faktu, ka pēc atvēršanas tās ir jāizlieto pāris dienu laikā un jāglabā ledusskapī.

 

Par to, kādēļ labāk izvēlēties ekoloģiskus produktus, lasi šeit.
 
Sulas var iegādāties veikalā LIVIN, kurš ir rūpīgi atlasījis produktu klāstu un tajā ietilpst pat 3000 ekoloģisku un dabīgu pārtikas produktu, uztura bagātinātāju, kosmētikas un tīrīšanas līdzekļu. Izvēloties produkciju no šī veikala klāsta, nav jāšaubās par to vai produkts ir ekoloģisks - 7 LIVIN veikalos Rīgā un e-veikalā www.livin.lv ir pieejams viss dabīgam dzīvesveidam!

Saistītie raksti