Vienkāršs triks, kā zemenes uzglabāt svaigas iespējami ilgāk. Derēs arī avenēm un kazenēm

Zemenes ir teju vai vasaras pamatēdiens. Sezonā, kad spilgti sarkanām un sulīgām ogām pilns tirgus, un teju, teju jau arī dārza dobes, svarīgi saprast, kā ogas pēc novākšanas vai nopirkšanas maksimāli ilgāku laiku saglabāt svaigas.
Ja ogas ir sapelējušas vai mīkstas, pēc iespējas ātrāk tās jāizmet, lai novērstu pelējuma izplatīšanos.

FOTO: Shutterstock.com

Ja ogas ir sapelējušas vai mīkstas, pēc iespējas ātrāk tās jāizmet, lai novērstu pelējuma izplatīšanos.

Kad zemenes zaudē savu svaigumu, tās sāk kļūt mīkstas un to saldums mazinās. Tajās var rasties arī pelējums, kas ātri izplatās uz citiem augļiem. Tomēr, izmantojot tikai balto etiķi un ūdeni, iespējams pagarināt zemeņu mūžu par dažām dienām, vēsta portāls “Express”.

 

Nepieciešams:

  • baltais etiķis
  • ūdens
  • liela bļoda

 

Vispirms traukā ielej pusglāzi baltā etiķa un divarpus glāzes ūdens. Pievieno maisījumam zemenes un ļauj dažas minūtes nostāvēties. 

Etiķskābe, kas ir baltajā etiķī, darbojas kā dezinficējošs līdzeklis un iznīcina baktērijas vai pelējuma sporas uz augļiem.

Reklāma
Reklāma

Izņem zemenes un kārtīgi nosusina. Svarīgi pārliecināties, ka tās ir pilnībā nosusinātas, jo liekais mitrums var izraisīt ātrāku pelējuma veidošanos.

Pēc tam zemenes uzglabā ledusskapī uz papīra dvieļa. Ar šo metodi var pagarināt arī kazeņu un aveņu mūžu. 

Vēl viens veids, kā nodrošināt zemeņu ilgāku mūžu, ir pēc iespējas ilgāk saglabāt piestiprinātus kātiņus.

Ja ogas ir sapelējušas vai mīkstas, pēc iespējas ātrāk tās jāizmet, lai novērstu pelējuma izplatīšanos.

Saistītie raksti