Vai kanēlis tiešām palīdz paātrināt vielmaiņu?

Pēdējā laikā modīgi esot kafijai un tējai pievienot šķipsniņu kanēļa. Tas pastiprinot vielmaiņu un palīdzot nomest svaru. Kāda Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma “Pārtikas revidents” skatītāja interesējas, vai tiešām kanēlis dzērienam jāpievieno uz nakti un jādzer tikai nākamā rītā. Raidījums skaidroja, kādas īpašības piemīt kanēlim un kā to pareizi izmantot.
Kafijas zinātniece Ilze Laukalēja atzīst, ka kanēlī tiešām ir savienojumi, kuriem ir pierādīta antioksidatīvā ietekme.

FOTO: Shutterstock.com

Kafijas zinātniece Ilze Laukalēja atzīst, ka kanēlī tiešām ir savienojumi, kuriem ir pierādīta antioksidatīvā ietekme.

Kafijas zinātniece Ilze Laukalēja atzīst, ka kanēlī tiešām ir savienojumi, kuriem ir pierādīta antioksidatīvā ietekme, kas palīdz samazināt asinsspiedienu, holesterīna līmeni, taču tā kā kanēlis pats par sevi ir spēcīgs produkts, dažiem cilvēkiem neiesaka ar to aizrauties, lai nepārdozētu. 

 

“Ar sabalansētu uzturu veselībai tas nāks tikai par labu, ja pievienosim to kafijai, tējai vai mīļākajai auzu putrai,” skaidro zinātniece. 

 

Reklāma
Reklāma

Komentējot kanēļa lietošanas veidu un metodes, viena īstā un pareizā veida neesot. Ievietot to dzērienā un atstāt ievilkties uz nakti, esot jauna tendence. “Ja cilvēks vēlas lietot uzturā kanēļa ūdeni, tad kanēļa standziņas var ielikt ūdeni, noturēt nakti, un nākamajā dienā lietot šo kā dzērienu, taču kafijai un tējai kanēli var pievienot tajā brīdī, kad sirds vēlas. Tējai vēl var pievienot medu un ingveru,” ierosina Ilze Laukalēja.

Saistītie raksti