Dž. Olivers atklāj, no kā patiesībā gatavoti Mc Donalds hamburgeri. Gaļu var dot vien sunim

Šefpavārs un britu televīzijas raidījumu vadītājs Džeimijs Olivers šīs vasaras beigās uzvarējis cīņu pret vienu no pasaulē lielākajiem ātrās ēdināšanas restorānu tīkliem "Mc Donalds". Pavārs parādījis, no kā patiesībā gatavo hamburegrus. Uzņēmums paziņojis, ka savu hamburgeru recepti izmainīs.

Ekrānšāviņš no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānšāviņš no video.

 

Pēc Olivera atklātā, liellopu tauki tiek "izkausēti" amonija hidroksīdā, bet pēc tam tos pievieno hamubrgeriem. Turklāt vēl bez šī procesa, kas izklausās nepatīkami, šāds ēdiens vispār nav derīgs lietošanai cilvēku uzturā. 

 

Olivers, kurš sācis karu ar ātrās ēdināšanas industriju, norāda: "Principā tiek paņemts produkts, kas ir derīgs tikai suņiem, bet pēc šī procesa, var tikt dots arī cilvēkiem".

 

Amonija hidroksīds ir kaitīgs veselībai, bet šo procesu Olivers sauc par "krāsas pievienošanas procesu".

 

"Kāpēc prātīgam cilvēkam būtu jābaro savi bērni ar šo ķīmisko sastāvu?" ir neizpratnē Olivers.

 

Vienā no saviem raidījumiem pavārs bērniem demonstrē, kā tiek pagatavota maltā gaļa no gaļas atliekām - taukiem, ādas un iekšējiem orgāniem, kas apstrādāti ar amoniju jeb amonjaku.

 

Reklāma
Reklāma

http://www.youtube.com/watch?v=twOj0XNCyaY

 

Turklāt amonija hidroksīda izmantošana skaitās kā ražošanas procedūra, ko apstiprinājis ASV Lauksaimniecības departaments, bet patērētāji var būt arī neinformēti par to, ka pārtikā atrodami kādi ķīmiskie komponenti.

 

"Mc Donalds" oficiālajā mājas lapā esot norādīts, ka kompānija spēj pagatavot tik lētus hamburgerus tādēļ, ka veic lielus iepirkumus un gaļas cena tādējādi ir salīdzinoši zemāka. Neraugoties uz šo informāciju, kompānija arī paziņojusi, ka saistībā ar pavāra Olivera izvērsto kampaņu pret viņiem tiks mainīta hamburgeru pagatavošanas recepte. 

 

Pavārs atzīst, ka nesaprot, kāpēc cilvēki pērk šos ķīmiskos hamburgerus. Tos katrs pats var pagatavot, un arī malto gaļu pats var samalt. Olivers šo cīņu sācis, jo Lielbritānijā ir tik daudz cilvēku, kas pārtikā lieto tikai pusfabrikātus. Viņš ar savu kampaņu mēģina cilvēkus atsākt ēdienu gatavošanu mājās.

 

 

Informācija inetmakers.livejournal.com