Soli pa solim, kā veikt drēbju skapja revīziju

Tuvojoties jaunai sezonai un revidējot skapi, vērts ne vien nomainīt sezonālo apģērbu, bet arī ieviest skapī tādu kārtību, lai tajā paliktu tikai apģērbi, kas tev sagādā prieku un liek justies patiesi labi. Ar ko sākt, skaidro stiliste Kristīne Sila.
Ja pietiek vietas un laika, tad noteikti iesaku pilnīgi visu skapja saturu salikt uz gultas, dīvāna vai grīdas.

FOTO: Shutterstock.com

Ja pietiek vietas un laika, tad noteikti iesaku pilnīgi visu skapja saturu salikt uz gultas, dīvāna vai grīdas.

Rīkojies soli pa solim

  1. Ja pietiek vietas un laika, tad noteikti iesaku pilnīgi visu skapja saturu salikt uz gultas, dīvāna vai grīdas. Tā tu uzskatāmi redzēsi, cik liels apģērbu daudzums tev patiesībā pieder.
  2. Sašķiro pa pozīcijām: bikses, svārki, džemperi utt. Varbūt jau šķirojot vari sajust pirmo impulsu par katru lietu – tā tev joprojām patīk vai nepatīk, vilksi to vai nevilksi. Ja rodas negatīvas emocijas vai atmiņas, konkrētos apģērba gabalus noliec malā. Tāpat dari ar lietām, kas pēdējā gada laikā nav vilktas. Šajā posmā neko neanalizē, rīkojies spontāni, balstoties uz pirmajām sajūtām.
  3. Kad viss ir sašķirots, sāc apģērbu kārtot atpakaļ skapī. Uz viena pakaramā neliec vairāk par vienu apģērba gabalu, lai skapja saturs būtu labi pārredzams. Vēlams bikses, džemperus, kreklus, kleitas un citus vienas grupas apģērbus likt vienuviet, lai pēc tam būtu vieglāk atrast.
  4. Centies drēbes sakārtot pa krāsām, tad tās būs labāk pārskatāmas un skapis izskatīsies kārtīgāks. Iesaku iegādāties vienādus pakaramos neuzkrītošā krāsā, lai radītu patīkamāku kopskatu. Raibi dažādu formu pakaramie rada haosa iespaidu pat tur, kur tā nav.
  5. Skapī liec tikai tos apģērbus, kurus tiešām nēsāsi. Izturies kritiski – neliec atpakaļ neko, kas ir novalkāts, nav sakomplektējams, nepiestāv vai īsti labi neder. Nekādā gadījumā neturi skapī drēbes, kas ir par mazu, domājot, ka notievēsi! Šos apģērbus ieliec atsevišķā kastē vai maisā un noliec tālāk no acīm.
  6. Nesezonas apģērbu saliec kastēs vai citur, nevis kopā ar aktuālās sezonas apģērbu, lai tas netraucētu un neaizņemtu vietu.

 

Ko darīt ar malā noliktajām drēbēm?

Velc pa vienai mugurā, lai saprastu, kas šajā apģērbā līdz galam nav labi. Ja uzreiz sajūti, ka konkrēto lietu nevilksi, tā tev nepatīk vai ir novalkāta, liec maisā un atdod draugiem, labdarībai vai pārstrādei.

Ja nesaprotamu iemeslu dēļ pēdējā gada laikā kaut ko neesi vilkusi, bet citādi drēbes ir aktuālas, mēģini saprast, kāpēc tās nenēsāji.

 

Lūk, iespējamie iemesli!

  • Par garu, īsu, platu vai šauru. Iespējams, ir vērts aiznest pie šuvējas un salabot.
  • Nav, ar ko sakomplektēt. Ja gribi šo apģērbu valkāt, tad papildini savu garderobi ar drēbēm, kuras varēsi sakombinēt. Ja pati netiec galā, palīdzēt var stiliste, draudzene vai cits cilvēks, kas uz tava skapja saturu palūkosies ar svaigu skatu.
  • Nav ērts. Reizēm neapzināmies patieso iemeslu, kāpēc kādu apģērba gabalu nevalkājam. Varbūt tu tajā nejūties ērti. Iespējams, grauž birka. To var noārdīt. Ja iemesls nav labojams, no šī apģērba gabala atbrīvojies.
  • Nepiestāv tavam augumam. Atdod kādam, kam piestāv labāk!
  • Cits iemesls, kuru nevari saprast. Uzvelc šo apģērba gabalu un pavadi tajā visu dienu. Mēģini sajust un saprast, kā jūties, vai ir vērts to paturēt.
Reklāma
Reklāma

 

Mājas drēbēm nav jābūt vecām

Mums ir tendence paturēt novalkātās drēbes, domājot, ka valkāsim tās mājās.

Taču arī mājas apģērbam nav jābūt novalkātam, izstaipītam vai kā citādi zaudējušam labo izskatu. 

Tiesa, drēbēm, kuras nēsājam mājās, ir jābūt ērtām, bet vienlaikus arī skaistām, lai jebkurā laikā varētu uzņemt negaidītus viesus. Turklāt nav vērts turēt kaudzēm nevajadzīgu drēbju.

 

Avots:www.jauns.lv

Saistītie raksti