Noderīgi padomi, rūpējoties par rudens un ziemas garderobi

Mūsdienās veikalos ir pieejams ļoti plašs apģērbu klāsts. Atliek vien izvēlēties savai gaumei atbilstošāko. Tomēr neskatoties uz to, ka ir iespējams gandrīz jebkurā laikā nopirkt jaunu apģērba gabalu, ne vienmēr ir vienkārši atrast to, kas patiešām patīk un piestāv. Iespējams, ka lielākajai daļai cilvēku skapī atrodas kāds apģērbs, kas ir ļoti mīļš un kuru nevēlas sabojāt, jo otru tādu gluži vienkārši vairs nevarēs nopirkt.
Lai atsvaidzinātu virsdrēbes, varat izmantot tvaika funkciju nevis pilnu mazgāšanas funkciju.

FOTO: Publicitātes foto

Lai atsvaidzinātu virsdrēbes, varat izmantot tvaika funkciju nevis pilnu mazgāšanas funkciju.

Lai iemīļotais apģērba gabals kalpotu pēc iespējas ilgāk, nepieciešams par to pienācīgi rūpēties. Raksta turpinājumā atradīsiet pāris vērtīgus padomus, kas palīdzēs rūpēties par rudens un ziemas apģērbiem. 

 

Apģērba kopšanas ceļvedis

Iestājoties jaunai sezonai, cilvēki bieži vien dodas uz veikaliem, lai papildinātu savas garderobes. Iespējams, ka tieši rudens un ziemas apģērbu, it sevišķi, virsdrēbes, cilvēki izvēlas vairākām sezonām. Tāpēc arī tās ir atbilstoši jākopj, lai kalpotu pēc iespējas ilgāk. 

 

Iespējams, ka arī Jūs esat viens no tiem cilvēkiem, kuri steidz nogriezt visas piešūtās etiķetes no tikko iegādātā apģērba gabala. Tomēr ar etiķešu nogriešanu nevajadzētu steigties. Uz šīm etiķetēm tiek norādīta visa nepieciešamā informācija par konkrētā apģērba gabala kopšanu. Ja nogriezīsiet etiķeti, pastāv liela iespēja, ka sāksiet nepareizi kopt apģērbu un tas tiks sabojāts. Tāpēc, lai cik arī kaitinošas dažkārt šķistu šīs etiķetes, labāk tās ir atstāt, lai izvairītos no sabojātiem apģērbiem. 

 

Būtiski ir ne tikai izpētīt apģērba kopšanas etiķetes, bet arī veļas mazgājamās mašīnas funkcijas un lietošanas instrukciju. Bieži vien cilvēki no plašā funkciju klāsta izmanto vien pāris, tādējādi nemaz nezina, ka kāds no režīmiem ir daudz labāks un piemērotāks konkrētam apģērba veidam. 

 

Rudens un ziemas apģērbu kopšana

Iestājoties rudenim, arvien biežāk tiek vilkti dažādi vilnas apģērbi. Iespējams, ka lielākajai daļai cilvēku ir skaidrs, ka vilnas apģērbu nevajadzētu mazgāt kopā ar zīda vai kādiem citiem smalkāka auduma apģērba gabaliem. Jāņem vērā, ka katram audumam ir nepieciešama sava kopšana. 

 

Mazgājot savus iemīļotos apģērba gabalus, nepieciešams ņemt vērā sekojošus ieteikumus:

  • Virsdrēbes nav ieteicams mazgāt pārāk bieži. Lai atsvaidzinātu virsdrēbes, varat izmantot tvaika funkciju nevis pilnu mazgāšanas funkciju. Šādā veidā izvairīsieties no nevajadzīgas apģērba pārmazgāšanas.

 

  • Ja izmantojat žāvētāju, tad izvēlieties katram audumam piemērotu programmu. Ja vēlaties izžāvēt zīda apģērbu, tad izvēlieties tieši zīdam paredzētu programmu. Savukārt, ja nepieciešams žāvēt džinsus, tad izvēlaties tieši šim audumam piemērotu programmu.

 

  • Visus savus iecienītākos apģērba gabalus vajadzētu glabāt tādā vietā, kur tiem nepiekļūst tiešie saules stari, jo tie var izbalināt apģērba krāsu, tādējādi apģērbs vairs nebūs tik pievilcīgs kā sākotnēji.

 

  • Lai nesabojātu auduma struktūru, apģērbu nav ieteicams glabāt pagrabā vai bēniņos. Šajās vietās ir strauja temperatūras maiņa, kas var sabojāt apģērbu.

Apģērbu no dabīgā auduma ieteicams glabāt vietā, kur ir brīvi cirkulējošs gaiss.

Ja vēlaties noglabāt apģērbu nākamajām sezonām, tad pārliecinieties, ka tas ir tīrs un svaigs, lai pasargātu to no kodēm. 

 

Kur iegādāties jaunu apģērbu rudens sezonai?

Mūsdienās ļoti viegli un vienkārši ir iepirkties internetā. Piemēram, interneta veikalā 220.lv ir pieejami sieviešu džemperi, vīriešu krekli un džemperi, ziemas jakas sievietēm, kā arī vēl daudzi citi apģērbi, kas būs lielisks Jūsu garderobes papildinājums. 

 

Sagatavojieties rudens un ziemas sezonai ērti un vienkārši - interneta veikalā 220.lv!