4 kleitu tipi, kas iederēsies katras sievietes garderobē

​Ikkatra sieviete noteikti ir pieredzējusi to brīdi, kad kleitas un citi apģērba gabali kaudzēm veļas ārā no skapja, taču grozies kā gribi, vilkt mugurā īsti nav ko.

Mazā melnā kleitiņa: tā ir klasika, kas nekad neiziet no modes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazā melnā kleitiņa: tā ir klasika, kas nekad neiziet no modes.

Lai izvairītos no šādām situācijām, interneta veikals 220.lv piedāvā apskatīt 4 kleitu veidus, kurus iespējams pielāgot visdažādākajiem dzīves gadījumiem. Jā, šīm kleitām noteikti jābūt Jūsu garderobē!

 

Mazā melnā kleitiņa
Amerikāņu augtsāko aprindu pārstāves un prinča Edvarda VIII sievas Volisas Simpsones teiktais vēsta, ka tiklīdz ar mazo melno kleitiņu viss ir kārtībā, to aizstāt vairs nespēj nekas. Tā ir klasika, kas nekad neiziet no modes. Šīs kleitas variācijas ir nebeidzamas – mežģīnes, šķēlumi, dekoltē, zīds un pat pērlīšu izšuvumi. 

 

Mazā melnā kleitiņa - iederēsies jebkurā pasākumā, atliek tikai pieskaņot pareizos aksesuārus.

 

Mazā melnā kleitiņa ir universāla - to var saskaņot praktiski ar visu. Tā iederēsies jebkurā pasākumā, atliek tikai pieskaņot pareizos aksesuārus. Uz pleciem uzmetot žaketi, mazā melnā kleitiņa pārvēršas par ideālu tērpu ofisa vajadzībām, toties, ap kaklu apliekot pērļu kaklarotu, tā kļūst par formāla stila vakarkleitu.

 

Atcerieties, ka tie laiki, kad melnā krāsa tika uzskatīta par garlaicīgu un visai sērīgu, ir aiz muguras. Mūsdienās melnais apzīmē lielisku gaumes izjūtu un augsta līmeņa izsmalcinātību. Par mazās melnās kleitiņas esamību varam pateikties leģendārajai modes dāmai Koko Šanelei. Tieši viņa bija tā, kas uzskatāmi apvienoja melno krāsu ar eleganci un ērtumu.

 

Kokteiļkleita
Kokteiļkleitiņas nereti tiek jauktas ar formālām svinībām paredzētiem tērpiem, proti, vakarkleitām. Vakarkleita ir izteikti svinīgs apģērba gabals, kuru ieteicams vilkt uz oficiālām svinībam vai pasākumiem, toties kokteiļkleita ir vairāk paredzēta daļēji formāliem pasākumiem – restorāna apmeklējumiem, dzimšanas dienas ballītēm, kāzām, izstādēm un dažāda veida atkal apvienošanās ballītēm. 

 

Kokteiļkleitiņai lieliski piestāvēs clutch stila somiņa un eleganti sieviešu apavi uz papēža. 

 

Kokteiļkleitas iespējas ir neierobežotas. Izvēlieties jebkuru krāsu un toni – galvenais, lai kleita neizskatās pārāk pārspīlēti. Kokteiļkleitiņai lieliski piestāvēs clutch stila somiņa un eleganti sieviešu apavi uz papēža. Papēdis var būt arī minimāls – tā augstums, lai paliek Jūsu ziņā. Sieviešu apavi pieejami šeit.

 

Maxi garuma kleita 
Vai Jūsu garderobē ir kāda vasaras sezonai piemērota maxi kleita? Tā ir visai neformāla stila kleita, kuras garums parasti sasniedz potītes. Maxi kleitas visbiežāk ir pieguļošas augšdaļā un samērā vaļīgas tērpa apakšdaļā. Arī šī tipa kleitas modē atgriežas ikgadu, tāpēc maxi kleitas iegāde pavisam noteikti var uzskatīt par lielisku investīciju Jūsu garderobē.

 

Maxi stila kleitas būs noderīgas ne tikai vasaras sezonā, bet arī vēsajā rudens periodā. Tās var lieliski kombinēt ar džinsa vai kāda cita auduma jaciņu, kā arī siltāka auduma kardiganu.

 

Ikdienišķā stila kleitiņa
Ikdienas skrējiena vajadzībām ieteicams iegādāties vismaz divas ikdienišķā stila kleitiņas. Šāda tipa kleitai ir jābūt ērtai, elastīgai, elpojošai un bez liekiem dekorējumiem. Lielisks piemērs ikdienišķā stila kleitai ir simpātiskās kreklkleitas. Tās ir brīvas, ērtas un diezgan praktiskas. Lai pasargātu sevi no vasaras svelmes, izvēlieties pēc iespējas vaļīgāku un gaišāku kreklkleitu. 

 

Vidukļa izcelšanai pievienojiet kreklkleitai tievu jostiņu. Nav vērts pārāk pārcensties ar aksesuāriem, jo kreklkleitai ir jābūt funkcionālai, proti, tai lieliski jāpieskaņojas ikdienišķu aktivitāšu veikšanai. Velciet to dodoties iepirkties, vedot bērnus uz dārziņu vai izbaudot laiskas brīvdienas pilsētā.

 

Kreklkleitas ir brīvas, ērtas un diezgan praktiskas. Lai pasargātu sevi no vasaras svelmes, izvēlieties pēc iespējas vaļīgāku un gaišāku kreklkleitu.

 

Vai zinājāt, ka jūnijs tiek dēvēts par kleitu un svārku mēnesi? Kleitas interneta veikalā 220.lv piedāvā plašu stila buķeti, kurā ikviena dāma varēs atrast skaistu un dažādām dzīves situācijām piemērotu kleitu. Atliek vien pieskaņot atbilstošus apavus un apburt pasauli ar savu sievišķīgo valdzinājumu.