Kādi nagi - gari vai īsi - patlaban modē?

Paaudzēt nadziņus vai griezt tos īsus? Ar kādas krāsas nagu laku tos labāk krāsot? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem par aktualitātēm nagu modē portālam mammamuntetiem.lv sniedz "Catherine Nail Collection" pārstāve Ieva Garā.

Catherine Nail Collection publicitātes foto. Attēlā - franču manikīrs.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Catherine Nail Collection" publicitātes foto. Attēlā - franču manikīrs.

Joprojām modē īsi nagi

Nevienam nav noslēpums, ka rokas ir viena no svarīgākajām mūsu ķermeņa daļām - ar tām mēs žestikulējam, glāstam, masējam. Rokas ir arī viena no tām ķermeņa daļām, kurām apkārtējie pievērš vislielāko uzmanību. Tādēļ skaistas, sakoptas rokas un nagi ir kā mūsu vizītkarte.

Jau vairākus gadus modē ir īsi nagi, un arī šis gads nav izņēmums, un šī tendence aktuāla ir vēl joprojām.

 

Tumšas, matētas nagu lakas

Patlaban dominē pārsvarā tumšas, matētas krāsas - tumši bordo, baklažānu, tumši brūna. Un no otras puses pilnīgs pretstats - pasteltoņi, smilšu krāsa, krēmīgi rozā, pelēcīga. Tāpat nekur nav pazudusi mūžam dzīvā klasika - sarkanie toņi! Sarkans visos izpildījumos - gaiši sarkans, tumši sarkans, ķieģelsarkans, asins sarkans - garām nošaut grūti, atzīst I.Garā.

 

Katrs nags citā krāsā

Tāpat kā pagājušo gadu, arī šogad aktuāli ir lakot nagus dažādās krāsās - vai nu vienu nagu atšķirīgā krāsā, vai pat katru pilnīgi savādāku. Fantāzijai nav robežu!

Modē esošais dabīgais nagu izskats vēl nenozīmē, ka modē ir tikai klasiskais manikīrs. Ņemot vērā, ka gandrīz 80% sieviešu ir problēmas ar nagiem, bez vizuālas nagu izskata uzlabošanas neiztikt. Pie tam, mums mūžam aizņemtajām, ilgā nagu lakas žāvēšana var būt diezgan apnicīgs un kaitinošs process. Un, ja vēl padomā, ka tā laka turas vien pāris dienas, piebilst nagu dizaina speciāliste.

katrs nags savā krāsā

Publicitātes foto.

Reklāma
Reklāma

 

Lieliska alternatīva - dabīgā naga nostiprināšana vai gela nagi

Novecojis ir uzskats, ka gels ir kaitīgs dabīgajam nagam, atzīst I.Garā. Tas, protams, ir atkarīgs no diviem faktoriem - meistara profesionalitātes un produkta kvalitātes. Tehnoloģijas mainās un patlaban gela nagi daudz neatšķiras no dabīgā naga, nemaz nerunājot par to, ka ar gelu nadziņus iespējams izveidot perfektus, noslēpjot visus mūsu nagu defektus, pamāca speciāliste.

Laikam maz būs tādu sieviešu, kas nebūs dzirdējušas par gela lakām, kas tad principā arī ir dabīgā naga nostiprināšana. Mēdz būt arī dabīgā naga nostiprināšana ar gelu.

 

Gela laku bums no profesionālā viedokļa brīžiem ir neizskaidrojams! Diendienā tiekoties ar ļoti daudziem meistariem un uzklausot viņu viedokļus, secinu, ka gela laka ne visiem būs glābiņš, apliecina I.Garā.

 

Laku sastāvā esošais akrils var nagam nodarīt daudz ļaunuma - akrils nagu sausina un komplektā ar acetonu, kuru lieto gela lakas noņemšanai, var pat saēst naga plāksni. Tāpēc nebūtu ieteicams gela lakas pārklājumu nēsāt ilgstoši - uz vasaru jā, vai,piemēram, dodoties atvaļinājumā, bet pastāvīgi visu laiku nebūtu labi. Dabīgā naga nostiprināšana ar gelu vizuāli izsaktās līdzīgi - nags ir plāns un maksimāli dabīgs, tikai ar plāno gelu kārtiņu naga izskatu iespējams arī koriģēt, kas nav iespējams ar gela lakām. Ja dabīgais nags jau pēc dabas ir spēcīgs un vizuāli skaists, gela laka nav slikts risinājums, bet, ja jums ir problēmas ar nagiem - tie ir mīksti, lūzt, dažāda platuma un izskata, tad vislabāk jums palīdzēs dabīgā naga nostiprināšana ar gelu, padomu sniedz speciāliste.

 

"Lai kādus nagus mēs izvēlētos - dabīgus, gela, sarkanus vai melnus, nevajadzētu aizmirst, ka viens no galvenajiem šo procedūru uzdevumiem ir darīt mūs laimīgas, lai mēs, nekaunēdamās par mūsu rokām, varam droši nodoties savāk ikdienas rūpalām," uzsvēra I.Garā.