Stila kļūdas un ieteikumi apaļīgajām. Maskējot nepilnības, neaizmirsti izcelt daiļo

Par savu figūru kaut vienu reizi dzīvē būs domājusi ikviena sieviete un, iespējams, ne viena vien sev būs veltījusi visai kritisku skatu. Taču stilisti uzsver, ka ikvienu figūru var padarīt pievilcīgu un iekārojamu, ja viena par to sieviete piedomā.

FOTO: Shutterstock.com

Kāda mammamuntetiem.lv lasītāja lūdz padomu, kā palīdzēt apģērba izvēlē apaļīgai jaunietei, kurai sava formīguma dēļ esot kritusies pašapziņa. Stiliste Baiba Grīna apaļīgajām sievietēm iesaka izcelt savu sievišķību, meklēt un izcelt savā ķermenī visu to skaistākoi. Tomēr svarīgākais - sākt ar savu domāšanu.

 

Lasītājas jautājums:

„Sveiki. Man ir tāda lieta, ka mana draudzene ir samērā apaļīga. Mūžam neapmierināta ar savu izskatu un mūždien sevi slēpj zem platiem T krekliem. Pašapziņa krītas ik dienu. Jau sen mēģināju parunāties par šo tēmu, bet viņa apvainojas un raud... Ļoti vajadzētu palīdzību no jums - kā ģērbties apaļīgām meitenēm (19 gadi). Visā visumā mana draudzene ir ar savu stiliņu – viņai patīk metāls, roks utt. Īsta māksliniece... Iesakiet man kaut ko…”

 

Šai jaunietei un citām apaļīgām sievietēm atbild stiliste un grima māksliniece Baiba Grīna, kura atzīst, ka 19 gadi ir vissuperīgākais vecums, bet arī visgrūtāk ko ieteikt, jo tieši šajā vecumā parasti ir visvairāk kompleksu.

 

LIELĀKĀ KĻŪDA: Viena no lielākajām kļūdām - apaļīgās savā ķermenī cenšas kaut ko noslēpt. Ja mēs ko slēpjam, tad vizuāli sanāk ko pielikt sev klāt! Jo figūras var būt ārkārtīgi dažādas  - ar ļoti skaistu, samērīgi izteiktu vidukli. Ja ir šāds variants, tad ir grēks vilkt T kreklus, bet jāizceļ savu skaisto vidukli. Varbūt sievietei ir apaļīgāka ķermeņa augšdaļa, bet kājas ir slaidas - tad jāizceļ kājas.

Ja meitenei patīk roks, metāls, lieliski var izskatīties robusta, roķīga ādas jaka ar kupliem, gariem, mežģīņotiem svārkiem, kas koptēlam piešķirs sievišķību.

Kupli svārki un roķīga ādas jaka

VEIKSMĪGS RISINĀJUMS: Ja meitene ir ar savu stiliņu, ja viņai patīk roks, metāls, lieliski var izskatīties robusta, roķīga ādas jaka ar kupliem, gariem, mežģīņotiem svārkiem, kas koptēlam piešķirs sievišķību. Pie reizes tas nomaskē figūru. Ja ir tikai jaka ar biksēm, tad cilvēks izskatās masīvāks.

IETEIKUMI: Nebaidies no sievišķības! Ja patīk roks, var būt smagnēji šņorzābaki, kupli svārki, kas var būt pat īsi. No šī brīža tendencēm, ļoti labi izmantojami var būt, piemēram, gaisīgi svārki kopā ar izteiktāku džemperi ar lielu apkakli, kas pievērsīs uzmanību ķermeņa augšdaļai. Vēl arvien no pagājušās sezonas aktuālas ir vestes ar vilnu, kas pašas par sevi it kā dara apjomīgāku, bet tās labi koriģē figūru. Apakšā var uzvilkt tuniku, legingus kā jaunai meitenei, zābakus, ataudzēt garus matus. Izmantot 80.gadu apjomu – matu kuplumu. Tie ir tādi konkrētāki padomi, bet kopumā tā ir domāšanas problēma – štrunts par to! 19 gados figūra vēl veidojas. Ja ir meitene ar savu stiliņu, piedevām vēl māksliniece, tad galvenais, lai pašvērtējumu ceļ ar savu personību.

Reklāma
Reklāma

 

Apavi rada drošu pamatu

Kad cilvēks ir pašpietiekams, arī vizuālā saprašana nostājas vietā, kādam man labāk izskatīties. Konkrēti vēl šai meitenei ieteiktu, lai sāk ar apaviem. Vienalga, kāda stila, bet jāsaprot, kāds būs tērps un jāsākt ar apaviem, jo tie iedod drošu pamatu. Ja meitene ir mākslinieciska, tad viņai izdosies minētās lomu spēles - kā ar kuplajiem svārkiem, tā ar vilnas vēstēm.

Vislielākā kļūda ir tā, ka apaļīgas meitenes tik jaunos gados sāk ģērbties kā vecas tantes. Tas ir vismuļķīgākais. Un T krekli lai paliek amerikāņu sievietēm

Ja ar tērpu gribam ko maskēt, tas piešķir apjomu, bet vajadzētu atrast to vietiņu, ko varētu iežmiegt. Tā varētu būt knapāka žakete. Lai tā ir iežmiegta, bet tā vizuāli dos vienu izmēru mazāk. Pie žaketītes klāt varētu būt kaut kas apjomīgāks. Atrast kādu vietu, kas ir iespīlētāka, un kaut ko, kas tai ir pāri.

Vēl viens variants – legingi, pāri tiem tunika, vai kaut kas asimetrisks. Vai arī apģērbs „kārtu kārtām”, kas arī novērš nepilnības un dod mākslinieciski drosmīgu efektu.

KĻŪDA: Ko es ieteiktu apaļīgajām – izvairīties no rakstainām zeķubiksēm. Runājot par krāsu izvēli, melns vizuāli samazina, bet tikai melnā staigāt neieteiktu - tas ir drūmi.

IETEIKUMS: Es ieteiktu izvēlēties šīs sezonas aktuālos plūmju toņus, violeto, varbūt dzeltenu, kādu zili zaļu akcentu. Savukārt sarkanā krāsa viennozīmīgi pievērš uzmanību, ar to varbūt vajadzētu uzmanīties.

KĻŪDA: Dažreiz šķiet – savilkšu jostu un viduklis izskatīsies tievāks. Taču rrodas pretējs efekts - viduklis izskatās iežmiegts. Un sanāk pievērst uzmanību ar vienu akcentu.

Varbūt meitenei ir ļoti skaita seja, tad iesaku krāsot grimu, varbūt meitenei ir skaisti mati, tad arī tiem pievērst uzmanību – likt stīpiņas un citas rotas. Tad cilvēks pirmkārt pievērsīs uzmanību sejai un matiem, bet augums paliks ēnā. Un arī tērps var būt ļoti lakonisks, bet to ieteiktu papildināt ar aksesuāriem, piemēram, ar vienu skaistu, nozīmīgu, uzmanību piesaistošu rotu.

 

Foto: Rūta Ķiploka