5 idejas, kā skaisti uzsiet rudens lakatu

Rudens ir klāt un šalles teju sauc, lai vēsajos rītos atceries par tām. Turklāt – lakati un šalles ir lielisks aksesuārs katras sievietes garderobē. Liekam priekšā 5 idejas, kā skaisti un interesanti uzsiet savu šallīti, katru dienu piešķirot savam tēlam citu akcentu. 

Lai savam koptēlam piešķirtu odziņu, sienot lakatu, ļauj vaļu izdomai!

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Lai savam koptēlam piešķirtu "odziņu", sienot lakatu, ļauj vaļu izdomai!

Šalles ir lieliska rota mētelim, kostīmam un arī tavam koptēlam. Lakatu un šallīšu tavā gardarobē nevar būt par daudz – iemācies vairākus to siešanas veidus un izmanto šalles sava īpašā stila radīšanai. Pāris minūtes pie spoguļa un rudenī dodamies skaistas...


1. variants: Romantiskam noskaņojumam – „Roze”

Sievišķīgs un koķets piegājiens. Iespējams sasiet virs mēteļa, „ziedu’ atstājot starp krādziņas atlokiem, gan virs džempera - radot krāšņu aksesuāru ap kaklu - pērļu virtenes vietā.

 

Pirmais solis.

Otrais solis. Šalles cena Ls 7,50, veikals "Piazza Italia"

Praktiski: noderēs pat īsa šalle vai lakatiņš. Šalles galā izveido dekoratīvu mezglu, lai tas vizuāli atgādinātu ziedu. Šalli pašu aptin ap kaklu, otru galu noslēpjot, vai arī piesienot pie „zieda” apakšas, tādejādi to papildus nostiprinot. 

 

2. variants: Mākslinieciskam izpildījumam - „Nesasietā bante” jeb „Taurenis”
Pavisam nedaudz radošuma un pat vispelēcīgākais mētelis iegūst krāšņu „apkakli.” Ar šo banti var rotāt arī šobrīd tik ļoti aktuālo ādas jaku. Un piedot tai sievišķīgu trauslumu...

 

Pirmais solis.

Otrais solis.

Gatavs! Šalles cena Ls 7,50, veikals "Piazza Italia"

 

Praktiski: sējumam nepieciešama gara šalle. Aptinam to ap kaklu, atstājot karājamies vienāda garuma galus – katra vidū ielokām tādu kā atloku jeb bantīti (var vienkārši salocīt, bet noturīgākam un izteiksmīgākam volānam var izmantot saspraužamo adatu). Izveidotos atlokus caur apakšu gar kaklu izvelk līdz pusei un sakārto sev vēlamā kompozīcijā. Šalles galus var atstāt brīvi.


3.variants: Klasikas cienītājām - „ Parīzes mezgls”
Reizēs, kad iedvesmas nav vai vienkārši steidzamies, var glābt visātrāk sasienamais un vispopulārākais mezgls. Tas var gan atsvaidzināt klasisku kostīmu, gan piezemēt ļoti krāšņu un greznu jaku vai mēteli.

 

Reklāma
Reklāma

Pirmais solis.

Gatavs! Šalles cena Ls 7,50, veikals "Piazza Italia"


Praktiski: noder jebkāda garuma vai faktūras šalle. Salokam šalli uz pusēm (radošākam iznākumam - galus atstāj dažāda garuma) Apliekam ap kaklu un galus izveram caur izveidoto cilpu. Cilpas augstumu un biezumu var variēt, attiecīgi noskaņojumam un laika apstākļiem.

 

4.variants: Rudenīgam raibumam - „Kliņģerītis”
Variācija par tēmu – pinumi. Var improvizēt ar faktūrām, krāsām un veidot visdrosmīgākās kombinācijas. Tas dod iespēju ietīties „līdz ausīm” vai arī izveidot tikai lielisku aksesuāru, cīnoties ar ikdienišķumu.

 

Pirmais solis.

Otrais solis.

Gatavs! Vienas šalles cena Ls 8,50, veikals "Piazza Italia"


Praktiski: Lai panāktu krāšņāku efektu, tu vari izmantot divas šalles vai arī vienu, garu un krāsainu. Šalles savirpina kopā kā kliņģeri un sasien priekšā vieglā mezglā, atstājot galus karājamies. Var transformēt arī tālāk, šalli verot apkārt un veidojot otro kārtu.

 

5.variants: Brīvdienu iznācienam – „Avangards”
Klasiski lakatus izmanto kombinācijās ar ādas jakām vai sportiska stila džemperiem. Bet tos droši var siet virs vestēm, nedaudz sasaucoties ar kantrī stila vēsmām, vai izmantot kā sildošu materiālu virs trikotāžas džemperīšiem un klasiskiem sarafāniem.


Pirmais solis.


Gatavs! Vienas šalles cena Ls 8,50, veikals "Piazza Italia"

 

Praktiski: lakatu pārlokam uz pusēm pa diagonāli un, aiz stūriem turot, viegli sakrokojam. Uzliekam uz pleciem, visu krāšņumu atstājot priekšā. Galus sasienam mezglā uz viena pleca. Var veidot akurātu mezgliņu, atstājot galus brīvi karājoties, vai izpausties locīšanā un veidot papildus dekoratīvos elementus.

 

Šalles no veikala "Piazza Italia", t/c "Galleria Rīga"

 

TEVI VARĒTU INTERESĒT!

Stila nodarbība - Auguma korekcija ar apģērba palīdzību!

Rudens rotu darbnīca Gudro Sievu skolā