Alus ne tikai hokeja vakaram, bet arī sievietes skaistumam

Kamēr tavs vīrietis jūt līdzi hokeja komandai un iemalko alu, tu uztaisi siltu vannu un izbaudi pelnītu atpūtu. Bet pirms tam palūdz vīram vienu alus pudeli. Tās saturu salej vannā, jo alus uzlabos ādas elastību. Piedāvājam vēl dažus padomus, kā alu izmantot sava skaistuma labā.

Novadējies alus ir lielisks losjons matu ieveidošanai, turklāt tajā esošais cukurs un proteīns padara matus biezākus un piešķir tiem kuplumu. Foto: Mārtiņš Garais.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Novadējies alus ir lielisks losjons matu ieveidošanai, turklāt tajā esošais cukurs un proteīns padara matus biezākus un piešķir tiem kuplumu. Foto: Mārtiņš Garais.

Alus matu skaistumam
* Matus iezied ar alu un paturi 10 minūtes. Pēc procedūras tie iegūs dabisku spīdumu, elastīgumu. Tie kļūs arī paklausīgāki un vieglāk veidojami.

* Alus matu masku lietošana mazina matu izkrišanu.

* Ja tev ir blaugznas, matu skalošana ar alu palīdzēs tikt no tām vaļā. 

* Mazgājot matus, šampūna vietā tajos iezied maisījumu, kas pagatavots no alus un olas dzeltenuma. Maisījums jāatstāj matos uz piecām līdz desmit minūtēm, pēc tam to izskalo. Pēc šādas procedūras tavi mati kļūs ievērojami spēcīgāki, bez tam tev nevajadzēs izmantot šampūnu ar kondicionieri, jo būsi jau sasniegusi tādu pašu efektu ar dabisku līdzekļu palīdzību.

* Novadējies alus ir lielisks losjons matu ieveidošanai, turklāt tajā esošais cukurs un proteīns padara matus biezākus un piešķir tiem kuplumu. Alus smarža izzudīs, tiklīdz mati būs izžuvuši.

Alus sejas ādas uzlabošanai
* Olas dzeltenumu sajauc ar alu un uzliec kā masku sejas ādai. Alus maskas labvēlīgi ietekmē taukainu ādu, paaugstina tās elastīgumu, uzlabo asinsriti, mazina tauku veidošanos un sašaurina poras.

* Var izmantot arī vienkāršāku recepti: uzklāj uz sejas alus putas, un tu drīz vien pamanīsi, ka tām piemīt spēcīgs izlīdzinošs efekts.

* Lai pagatavotu losjonu sausai ādai, 3 ēdamkarotes auzu pārslas aplej ar pusglāzi verdoša ūdens, ļauj pārslām 20 minūtes ievilkties. Pēc tam pievieno glāzi alus un samaisi. Lai pagatavotu losjonu kombinētai un taukainai ādai, ar glāzi verdoša ūdens pārlej sauju svaigu vai kaltētu piparmētru lapu, pēc tam ļauj līdzeklim pusstundu ievilkties, tad pievieno uzlējumam glāzi alus.

Alus ķermenim
* Pirtī alu lej uz akmeņiem, jo alus tvaiki ir veselīgi ādai, padarot to samtainu. Ja tev ir iespēja nopērties pirtī, tad obligāti izlej uz akmeņiem pudeli alus. Alus tvaiki ir ļoti veselīgi ādai. Tie padarīs ādu zīdainu un maigu.

Reklāma
Reklāma

* Alus var palīdzēt arī tad, ja esi no tām, kas izteikti svīst. Lai samazinātu svīšanu, ielej siltā vannā pudeli alus un paguli ūdenī kaut dažas minūtes. Aulus vannas noregulē svīšanas procesus.

Alus iekšķīgai lietošanai
* Kā zināms, ne vienmēr skaistu ārējo izskatu var panākt, lietojot krēmus un liekot maskas. Skaistu ķermeni var panākt, sakārtojot ķermeņa iekšpusi. Tāpēc alus raugu ieteicams, ja ir tendence uz pumpām un pūtītēm. Arī tad, ja ir kādas citas ādas slimības.

* Dažkārt ieteicams izdzert glāzi svaiga, vēl nefiltrēta alus, kurā peld rauga daļiņas, jo tas labvēlīgi ietekmēs ādu, to attīrot.

* Alus sastāvā esošie B1, B2, B6, H vitamīni noderīgi nervu sistēmas darbībai. B6 grupas vitamīni aizkavē asinsvadu saslimšanu attīstīšanos.

* Neliela glāze alus pirms ēšanas palīdz, ja nepieciešams novērst nelielus gremošanas trakta darbības traucējumus, jo uzlabo kuņģa kustību aktivitāti.

* Lai mazinātu liekās gāzes vēderā, derēs alus un diļļu ēteriskās eļļas maisījums. 1-2 pilieni ēteriskā eļļa, 1 glāzi alus. Izdzer visu glāzi īsi pirms nakts miega.

* Zemais nātrija saturs alū nodrošina aizsardzību pret tūsku, bet mainīgais kālija un nātrija samērs (kālija saturs samazinās) veicina urīnu dzenošo darbību.