Parbaudi, cik maksā zāles!

Jaunā pārbaudes forma pirms zāļu iegādes palīdzēs iedzīvotājiem izvēlēties medikamentu, atbilstoši savām finansiālajām iespējām, kā arī palīdzēs uzzināt, vai iespējami lētākais līdzvērtīgas efektivitātes medikaments ir pieejams aptiekās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zāļu valsts aģentūra aicina iedzīvotājus izmantot mājaslapā http://www.zva.gov.lv/zalucenas pieejamo zāļu cenu pārbaudes formu, kas palīdzēs iegādāties lētākos medikamentus no tirgū esošajiem analogiem.

Zāļu cenu pārbaudes forma piedāvā cenu meklēt gan pēc zāļu nosaukuma (piemēram, Ibumetin), gan aktīvās vielas (piemēram, Ibuprofenum). Meklētājā ierakstot aktīvās vielas nosaukumu, meklēšanas rezultātos parādīsies Latvijā pieejamie medikamenti ar konkrēto zāļu sastāvā esošo aktīvo vielu un tiem pretī būs norādīta aptiekas maksimāli pieļaujamā cena. Uzejot uz izvēlētā medikamenta nosaukuma ir iespēja iegūt plašāku informāciju – par zāļu pieejamību, zāļu aprakstu, zāļu lietošanas instrukciju u.c. veida informāciju. Savukārt ierakstot zāļu nosaukumu, uzzināsiet cenu visām zālēm ar šādu nosaukumu, bet dažādiem iepakojumiem un koncentrāciju.


Ja pēc zāļu iegādes ir bažas par neatbilstošu zāļu cenu, iedzīvotāji tiek aicināti pārbaudīt cenu  meklēšanas formā un par tās neatbilstību ziņot Zāļu valsts aģentūrai vai Veselības inspekcijai.


Meklēšanas formā Pārbaudi zāļu cenu pieejama informācija tikai par tām zālēm, kuru cenas ražotājs deklarējis Zāļu valsts aģentūrā un tām zālēm, kas netiek kompensētas no valsts.
Atgādinām, ka aptieku pienākums ir nodrošināt pacientus ar Latvijas Republikas Zāļu reģistrā iekļautām un vairumtirgotavās esošām zālēm. Ja reģistrā iekļautās zāles nav pieejamas aptiekā, tās uzdevums ir zāles pēc iespējas ātrāk nodrošināt pacientam.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: http://www.zva.gov.lv/zalucenas