5 matu kopšanas līdzekļi, kas jāuzglabā mājās

Skaisti, stipri un spīdīgi mati katru dienu. Tas izklausās pēc neiespējama mērķa, taču ar nelielu piepūli un kvalitatīviem produktiem, kā norāda KlipShop veikala eksperti, varat baudīt veselīgus un nevainojamus matus. Tātad, kādi ir tie matu kopšanas līdzekļi, kas obligāti nepieciešami jūsu mājās?
Kā iegūt skaistus, stiprus un spīdīgus matus katru dienu?

FOTO: Publicitātes foto

Kā iegūt skaistus, stiprus un spīdīgus matus katru dienu?

Šampūns un matu kondicionieris – neatdalāms pāris

Pirmais solis ceļā uz skaistiem matiem ir izvēlēties pareizos mazgāšanas līdzekļus. Šim nolūkam jums būs nepieciešams šampūns. Šampūns jāizvēlas atbilstoši jūsu galvas ādas stāvoklim. Ja jums ir taukaina āda un katru dienu jātīra mati, ieteicams izvēlēties šampūnu ikdienas lietošanai. KlipShop matu eksperti norāda, ka, ja jūsu galvas ādai ir nosliece uz sausumu vai blaugznām, tad jāmeklē šampūns, kas ir piemērots tieši šim nolūkam. Šampūna lietošana ar to nebeidzas. Lai padarītu matus spīdīgus un mazāk sprogojošus, ir nepieciešams izmantot matu kondicionieri.

 

 

Matu maska atgriež matiem dzīvību

Matu maskas jālieto vismaz reizi nedēļā, bet ideālā gadījumā – vismaz ik pēc dažām dienām. Šo matu kopšanas līdzekli parasti uzklāj uz mitriem, jau izķemmētiem matiem. Matu maska ir nedaudz ilgāk lietojama nekā kondicionieris, un tās tekstūra ir biezāka. Mājās var lietot pat vairākas maskas ar atšķirīgu iedarbību, piemēram, krāsu aizsargājošu masku un atjaunojošu masku. Matu maskām ir spēcīgāka iedarbība uz matiem. Tās ir īpaši piemērotas atjaunošanai, spīduma piešķiršanai un mitruma līdzsvara atjaunošanai.

 

Matu eļļai jābūt katrā mājā

Matu eļļa ir ļoti universāls un ērts matu kopšanas līdzeklis. To var izmantot gan sausiem, gan mitriem matiem. Matu eļļa ir diezgan eļļains produkts, kas bagātināts ar vitamīniem un aktīvajām sastāvdaļām, un vienreizējai lietošanai nepieciešami tikai daži pilieni. Matu eļļu ieteicams izvēlēties atbilstoši matu tipam, kam tā paredzēta. Lai gan eļļu var lietot katru dienu, to nevajadzētu uzklāt tuvu pie matu saknēm, jo tas var izraisīt ātrāku matu saraušanos.

 

Reklāma
Reklāma

 

Ne soli bez aizsardzības pret karstumu

Mati ir jāaizsargā no apkārtējās vides kaitīgās iedarbības. Tie nav tikai piesārņotāji, putekļi utt. Daudz bojājumu rada karstums, ko rada matu žāvēšana, iztaisnošana vai citāda matu veidošana ar karstiem instrumentiem, un, protams, saules stari. Pasargāt matus no karstuma var, lietojot īpašu karstuma aizsargu. Parasti tas ir aerosols, kas pārklāj matus ar neredzamu aizsargplēvi, lai novērstu karstuma izraisītu sausumu, matu galu šķelšanos un tamlīdzīgi.

 

 

Pareiza kopšana

Tātad, lai iegūtu skaistus matus, jums būs nepieciešams iegādāties dažus kosmētikas līdzekļus. Ik dienu veltot vismaz 5 minūtes sava dārgā laika, lai palutinātu matus vai pasargātu tos no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes, jūs varat izvairīties no problēmām, kas rodas ilgtermiņā, un daudziem izdevumiem dārgos skaistumkopšanas salonos.

Saistītie raksti