Soli pa solim – sausā birstēšanās ķermeņa mundrumam

Aukstajā laikā arī mūsu ķermenim un ādai nepieciešamas īpašas rūpes. Sertificēta dabīgās, organiskās kosmētikas Dr. Hauschka kosmētiķe Klinta Strautniece stāsta, kāpēc ir vērts veikt ķermeņa sauso birstēšanos un kā to vislabāk darīt.
Ja ir vēlme paildzināt sausās birstēšanās efektu, uzreiz pēc birstēšanās vienu reizi nedēļā ķermenim var lietot arī mājās pagatavotu stimulējošu ķermeņa skrubi.

FOTO: Klinta Strautniece

Ja ir vēlme paildzināt sausās birstēšanās efektu, uzreiz pēc birstēšanās vienu reizi nedēļā ķermenim var lietot arī mājās pagatavotu stimulējošu ķermeņa skrubi.

Cilvēka ķermenī ir trīs galvenie šķidrumi, kas cirkulē pa lielākiem un mazākiem vadiņiem. Arteriālās asinis piegādā audiem plaušās uzņemto skābekli un gremošanas traktā uzsūktās barības vielas, venozās asinis aizvada vielmaiņas galaproduktus un ogļskābo gāzi, un limfa, kurai ir nozīmīga loma organisma šūnu un audu vielu maiņas un attīrīšanās procesos. Limfa uzņem un iznīcina mikroorganismus, bojātās un vecās šūnas, kā arī veido organisma imunitāti, ražojot antivielas. Tikai nepārtrauktā kustībā asinis un limfa pilda savu funkciju.

 

Regulāri piekopjot sauso birstēšanos, tiek uzlabota asinsrite un limfas plūsma, ļaujot ādai saņemt visas nepieciešamās barības vielas un vitamīnus un izvadīt toksīnus, kas, savukārt, uzlabo ādas elastību un toni, mazina celulītu.

 

Lai liktu asinīm riņķot un limfai netraucēti plūst, ikdienā var veikt sauso birstēšanos. Tas ir masāžas veids, kurā tiek izmantota tikai īpaši šim nolūkam paredzēta birste. Ieteicams, lai tā būtu gatavota no dabīga materiāla sariem. Sausā masāža būs pa spēkam ikvienam, taču jāievēro dažas nianses.

 

Kā pareizi veikt sauso birstēšanos

  • Birstēšanos vēlams veikt katru dienu pāris minūtes, tieši pirms došanās dušā vai vannā.
  • Uzsākot masāžu, ādai jābūt sausai, uz tās nedrīkst būt ne ūdens, ne kosmētikas produkti.
  • Birstēties sāk no pēdām un virzās uz augšu, tālāk apļveida kustībām pulksteņrādītāja virzienā birstē vēderu, tad seko rokas virzienā no pirkstiem un mugura sākot no lejasdaļas uz augšu.
  • Visas kustības veic virzienā uz sirdi, jo tieši tā plūst limfa.

 

Reklāma
Reklāma

Ieguvumi no sausās birstēšanās

Regulāri piekopjot sauso birstēšanos, tiek uzlabota asinsrite un limfas plūsma, ļaujot ādai saņemt visas nepieciešamās barības vielas un vitamīnus un izvadīt toksīnus, kas, savukārt, uzlabo ādas elastību un toni, mazina celulītu. Tāpat sausā birstēšanās palīdz atbrīvoties no ādas atmirušajām šūnām, kas īpaši aktuāli ķermeņa ādai ziemā. Aukstā, mitrā laika ietekmē ādas virskārtā ir mazāk taukšūnu saistvielu, āda atjaunojas lēnāk, vecās šūnas netiek atgrūstas pietiekami ātri, līdz ar to āda var sākt lobīties. Uz attīrītas ādas pēcāk uzklātie mitrinošie ķermeņa produkti spēs iedarboties efektīvāk.

 

Svarīgi birstēšanos ir veikt katru dienu. Foto: Klinta Strautniece

 

Pārliecinošākam efektam – ķermeņa skrubis

Ja ir vēlme paildzināt sausās birstēšanās efektu, uzreiz pēc birstēšanās vienu reizi nedēļā ķermenim var lietot arī mājās pagatavotu stimulējošu ķermeņa skrubi - sajauc divas ēdamkarotes maltas kafijas, divas ēdamkarotes cukura, vienu ēdamkaroti izkausētas kokosriekstu eļļas un pievieno 10 pilienus greipfrūta ēteriskās eļļas. Kafijas un cukura kombinācija atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām, kokosriekstu eļļa nomierina un mitrina ādu, bet greipfrūtu ēteriskā eļļa uzmundrina, palīdz uzlabot ādas struktūru, uzlabo garastāvokli un izkliedē drūmas, nevajadzīgas domas. Šis process viennozīmīgi izvēršas par aromterapijas spa - pateicīgs būs gan ķermenis, gan prāts.

Saistītie raksti