SPA sejai mājas apstākļos – soli pa solim

Aukstais laiks, vējš, krasās temperatūras svārstības, apkure, ilgstoša uzturēšanās telpās atstāj ietekmi uz ādu – šo faktoru ietekmē tā var kļūt sausa, jutīga, apsārtusi, niezoša un pat ar sausuma pleķiem.
Attīri, tonizē, mitrini – sejas kopšanas svarīgākie soļi

FOTO: Shutterstock.com

Attīri, tonizē, mitrini – sejas kopšanas svarīgākie soļi

Ieteikumos, kā papildināt ierasto ādas kopšanas rutīnu mājas apstākļos un uzlabot ādas kvalitāti, dalās Klinta Strautniece, sertificēta dabīgās, organiskās kosmētikas Dr. Hauschka kosmētiķe.

 

Sejas ādas attīrīšna soli pa solim

Jebkura cilvēka ikdienas ādas kopšanas svētā trīsvienība ir attīrīšana, tonizēšana un mitrināšana atbilstoši pašreizējam ādas stāvoklim. Taču vienu reizi nedēļā ieteicams veikt sejas ādas intensīvo attīrīšanas un mitrināšanas rituālu.

 

  • Sagatavo bļodu ar 500 ml karsta ūdens, kam pievieno divas ēdamkarotes beramās kumelīšu tējas.
  • Pārliecies pāri bļodai apmēram 20 cm attālumā no ūdens, apsedz galvu ar dvieli un elpo kumelīšu tvaikus 5 –7 minūtes. Kumelītēm piemīt dezinficējošas un dziedejošas īpašības, šāda tvaika vanna palīdz novērst izsitumus un apsārtumu, mīkstina un nomierina ādu, atver poras un nodrošina tālāk uzklāto līdzekļu dziļāku iedarbību.

Kumelītes nomierina un palīdz novērst apsārtumu veidošanos. Foto: Klinta Strautniece

 

  • Nākamais solis – attīroša mālu maska. Māli ir pieejami dažādos veidos un krāsās, vari izvēlēties lietot gan gatavās mālu maskas, gan sajaukt māla masku pati. Vienu tējkaroti māla pulvera ar vienu tējkaroti ūdens tā, lai veidojas viendabīga pasta. Māli visi kā viens ir bagāti ar mikroelementiem un tiem piemīt spēcīgas absorbcijas īpašības – tie piesaista toksīnus, izvada šlakvielas, kā arī baro ādu, veicina asins mikrocirkulāciju, attīra poras un atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām, padarot to gludu, maigu un elpojošu. Sausai un jutīgai ādai mālu masku atstāj uz ādas 3 –5 min, taukainai, problemātiskai ādai 7 –10 min, pēc tam to nomazgā ar siltu ūdeni.
  • Kad āda attīrīta un atbrīvota no atmirušajām ādas šūnām, ir īstais brīdis uzklāt mitrinošu, atjaunojošu masku. Šādu masku lieliski var pagatavot mājas apstākļos pati, izmantojot virtuvē pieejamās sastāvdaļas! Piemēram, sejas maska ar banānu, medu un citrona sulu – saspaida 1/2 nogatavināta banāna mīkstuma, pievieno vienu tējkaroti medus un vienu tējkaroti citrona sulas, samaisa visu kopā viendabīgā masā un bagātīgi klāj uz sejas, kakla un dekoltē ādas uz 15 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni. Banānos esošais kālijs un B grupas vitamīni izlīdzina ādas tekstūru, pabaro un atjauno sausu ādu, citrona sula satur antioksidantu C vitamīnu, kas palīdz aizkavēt novecošanās procesus un sniedz ādai starojumu, savukārt medum piemīt antibakteriālas, pretiekaisuma un eksfoliējošas īpašības.

 

Reklāma
Reklāma

Sejas maska, ko vari pagatavot mājās. Foto: Klinta Strautniece

 

Vienu reizi nedēļā ieteicams veikt sejas ādas intensīvo attīrīšanas un mitrināšanas rituālu.

 

Sejas masāža

Ādas vispārējai labsajūtai ļoti veiksmīgi ikdienas ādas kopšanā var integrēt arī arvien lielāku atzinību iegūstošos sejas masāžas rīkus – sejas rullīti vai gua sha rīku. Šie pašmasāžas instrumenti ir veidoti no dažāda veida minerāliem un kristāliem, un katram no šiem akmeņiem tiek piedēvētas unikālas īpašības. Tā ir sena masāžas prakse, kas tradicionāli nāk no ķīniešu medicīnas. Iedarbības rezultāts ir līdzīgs akupunktūrai - pateicoties spēcīgam impulsam, uzlabojas visi vielmaiņas procesi ādā, tiek uzsākti atjaunošanās procesi un tiek sasniegts lielisks limfodrenāžas efekts. Masāža palīdz samazināt sejas pietūkumu, tumšos lokus zem acīm un atjaunot veselīgu ādas izskatu.  

 

Sejas masāžas rullīši un gua sha masāžas rīki. Foto: Klinta Strautniece

 

Lai efekts būtu manāms un noturīgs, masāžu ieteicams veikt regulāri - veltīt šim rituālam pāris minūtes katru dienu. Masāžas rīkus lieto uz attīrītas ādas, pēc tam, kad uzklāta iecienītākā sejas eļļa vai serums, veicot kustības pa masāžas līnijām virzienā no sejas centra uz ārpusi.