Saules mirdzums no tūbiņas – kā izmantot paštonējošo losjonu

Pirmie saules stari pavasarī ir tie, kas liek domāt par nesteidzīgām dienām pludmalē un zeltaina ādas toņa iegūšanu. Kamēr iesauļoties nav izdevies, mēs varam parūpēties par savu gaišo ādu un ieplānot zvilnēšanu pludmalē vēlākam laikam. 

Jo vairāk laika jūs veltīsiet losjona uzklāšanai, jo ilgāks būs jūsu ādas zelta spīdums. Jūs saņemsiet vislabāko rezultātu, ja paštonējošo losjonu lietosiet apmēram divas stundas pirms miega, lai tas kārtīgi iesūktos ādā.

FOTO: Shutterstock.com

Jo vairāk laika jūs veltīsiet losjona uzklāšanai, jo ilgāks būs jūsu ādas zelta spīdums. Jūs saņemsiet vislabāko rezultātu, ja paštonējošo losjonu lietosiet apmēram divas stundas pirms miega, lai tas kārtīgi iesūktos ādā.

Dove zīmola vadītāja Alise Rosipū (Alice Roosipuu) sniedz atbildes uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem par pašiedegumu, kas varētu būt aktuāli ne tikai pieredzējušiem paštonējošā losjona lietotājiem, kuri vēlas izskatīties kā tikko atgriezušies no saulainā ceļojuma ārzemēs, bet arī iesācējiem un tiem, kuri, meklējot mieru no skarbās ziemas saules, iedegumu veido mājās paši. 

 

Kā darbojas paštonējošais losjons? 
Visi paštonējošie losjoni, aerosoli un putas satur DHA jeb dihidroksiacetonu, ko iegūst no cukurbietēm un cukurniedrēm, kas, reaģējot ar ādas virsslāņa saturošām aminoskābēm, rada reakciju, kura padara ādu tumšāku un piešķir tai saulainu spīdumu. Šī pati sastāvdaļa ir arī paštonējošā losjona spilgtās smaržas iemesls. Lai arī katra cilvēka ķermenis ir atšķirīgs, vislabāk “nosauļoties” var vakarā, lai no rīta, baudot aromātisku un atsvaidzinošu dušu, nomazgātu lieko losjona un aromāta atlikumu. 

Sejas āda ir daudz jutīgāka, tāpēc tie ķermeņa paštonējošie līdzekļi, kas domāti jūsu ķermenim, var kairināt ādu uz sejas vai padarīt seju daudz tumšāku nekā ķermeņa ādu.

Kā rūpēties par ādu pirms un pēc sauļošanās?
Ja plānojat kādā ķermeņa daļā atbrīvoties no apmatojuma, veiciet tā likvidēšanu vismaz 24 stundas pirms paštonējošā losjona uzklāšanas. Skūšanās padara ādu īpaši jutīgu un pēdējā lieta, ko vēlaties, ir izsitumi, kas traucē jūsu zeltaino kāju iedegumam. Lai nodrošinātu vislabāko un vienmērīgāko pārklājumu, ir svarīga ādas mitrināšana. Īpaši vienkārši to nodrošināt tad, ja paštonējošais losjons ir ar mitrinošu sastāvu. Vienkāršākais veids, kā nodrošināt ādas mirdzumu, ir izmantot tādu ādas mitrinošu līdzekli, kas satur mitrinošas aktīvās vielas.

 

Kā losjonu uzklāt vienmērīgi?
“Vispirms jums ir viegli jāattīra ķermeņa āda, lai sagatavotu to paštonējošam losjonam. Pretējā gadījumā var gadīties, ka nedzīvās ādas šūnas absorbē pārāk daudz losjona un gala rezultāts ir ļoti nevienmērīgs,” norāda Dove zīmola vadītāja A. Rosipū. Pirms paštonējošā losjona uzklāšanas sausākajās ķermeņa daļās kā, piemēram, ceļgaliem un elkoņiem, papildus nepieciešams lietot mitrinātāju, pretējā gadījumā āda var kļūt pārāk tumša. Lai iegūtu patiesi vienmērīgu pārklājumu un skaistu iedegumu, Rosipū iesaka sākt lietot losjonu, sākot no kājām uz augšu, plecu, kakla zonu, seju atstājot beigām. “Tādā veidā jūs samazināsiet iespēju, ka losjons tiks noņemts uz jau noklātajām ķermeņa daļām vai ka jūsu kustības atstāj nevienmērīgus plankumus uz ādas,” saka Rosipū.

Reklāma
Reklāma

 

Vai sejai un ķermenim vajadzētu izmantot dažādus produktus?
Ķermeņa kopšanai paredzētie produkti, kurus izmanto sejas ādai, drīzāk var radīt kaitējumu, nevis nākt par labu - tas pats attiecas uz paštonējošiem losjoniem. Sejas āda ir daudz jutīgāka, tāpēc tie ķermeņa paštonējošie līdzekļi, kas domāti jūsu ķermenim, var kairināt ādu uz sejas vai padarīt seju daudz tumšāku nekā ķermeņa ādu.

 

Vai pēc paštonējošā losjona lietošanas var uzreiz vilkt drēbes?
Iesakām veikt sauļošanās procesu tad, kad nav paredzēt nekur steigties. Vislabāk to veikt pirms došanās pie miera vai nedēļas nogales rītā. Jo vairāk laika jūs veltīsiet losjona uzklāšanai, jo ilgāks būs jūsu ādas zelta spīdums. Jūs saņemsiet vislabāko rezultātu, ja paštonējošo losjonu lietosiet apmēram divas stundas pirms miega, lai tas kārtīgi iesūktos ādā. Gadījumā, ja ķermeņa tonēšanu ar losjonu veiksiet steigā no rīta, tas var neizžūt un drēbēs esošās krokas var sabojāt jūsu iedegumu, turklāt tumšie sauļošanās krēmi var atstāt traipus uz jūsu drēbēm.

 

Cik noturīgs ir iedegums ar paštonējošo losjonu?
Iedegums var turēties gandrīz nedēļu, bet tikai tad, ja paštonēšanas process tiek veikts pareizi. Jums vienmēr ir jādod paštonēšanās losjonam pietiekami daudz laika, lai tas reaģētu ar ādu un būtu uzklāts vismaz sešas stundas pirms dušas apmeklējuma. Tikai tad tas varēs pareizi uzsūkties un ādai piešķirt skaistu iedegumu. “Lai iegūtu patiesi skaistu un vienmērīgu iedegumu, iesakām vismaz reizi nedēļā lietot sauļošanās losjonu, izvēloties vieglāku un mazāk pigmentētu produktu, piemēram, tonētu mitrinātāju, lai rezultāts būtu dabisks un mirdzošs,” saka Rosipū.