Dermokosmētika: kā tā atšķiras no parastās kosmētikas?

Visticamāk ikviens, kas ikdienā rūpējas par savas ādas skaistumu un veselību, ir aizdomājies, kāda īsti ir atšķirība starp kosmētiku, kas pieejama kosmētikas veikalos un lielveikalos, un aptiekās pieejamo dermokosmētiku.
Dermokosmētika ir ādas kopšanas līdzekļu grupa, kas attīra, aizsargā, mitrina un pabaro ādu, ievērojot dermatoloģijas principus. Foto: facebook.com/BiodermaLatvija

FOTO: Publicitātes foto

Dermokosmētika ir ādas kopšanas līdzekļu grupa, kas attīra, aizsargā, mitrina un pabaro ādu, ievērojot dermatoloģijas principus. Foto: facebook.com/BiodermaLatvija

Dermokosmētika ir ādas kopšanas līdzekļu kategorija, kuru izstrādē apvienoti gan kosmētikas un skaistumkopšanas, gan medicīnas principi. Dermokosmētikas sastāvā ir iekļautas zinātniski pamatotas aktīvās vielas, kas ne tikai rūpējas par ādas veselību, labsajūtu un skaistumu, bet vienlaikus risina arī specifiskas ādas problēmas. Par to, kā aptiekās pieejamā kosmētika atšķiras no parastās kosmētikas un kā izvēlēties sev piemērotāko dermokosmētikas zīmolu, lasi raksta turpinājumā! 


Kas ir dermokosmētika un kā tā atšķiras no citām kosmētikas līdzekļu grupām? 

Dermokosmētika ir ādas kopšanas līdzekļu grupa, kas attīra, aizsargā, mitrina un pabaro ādu, ievērojot dermatoloģijas principus. Dermokosmētika piemērota gan ikdienas ādas kopšanai, gan dažādu specifisku ādas problēmu risināšanai, kā arī problemātiskas ādas profilaksei. Papildus dermokosmētika nodrošina arī dabisko ādas funkciju atjaunojošas īpašības, kas ir īpaši svarīgi tiem cilvēkiem, kas ilgstoši saskaras ar tādām ādas problēmām kā akni, ekzēmu, rozāciju, ādas pigmentāciju, izteikti sausu vai jutīgu ādu. Ir vairāki svarīgi faktori, kas dermokosmētiku atšķir no citām kosmētikas līdzekļu grupām:

 

  1. Zinātniskā izpēte: lielākajiem dermokosmētikas ražotājiem ir savi pētnieciskie institūti, kuros tiek veikta ilgstoša aktīvo sastāvdaļu testēšana, līdz ar to produktu sastāvs ir zinātniski pamatots un ar augstāku aktīvo vielu koncentrāciju. Produktu kvalitāte tiek testēta ārstu, dermatologu un ādas kopšanas speciālistu uzraudzībā. 
  2. Klīniskie pētījumi: lielākajai daļai dermokosmētikas produktiem ir veikti gan klīniskie, gan dermatoloģiskie pētījumi, kas vēsta gan par produkta efektivitāti, gan piemērotību jutīgas, alerģiskas un problemātiskas ādas kopšanai. 
  3. Sastāvs: šīs kosmētikas sastāvā iekļautas klīniski un dermatoloģiski testētas izejvielas, turklāt liela daļa sastāvdaļu tiek iegūtas no dabiskām izejvielām, kuru efektivitāte un dziednieciskās īpašības ir pierādītas ilgstošu pētījumu rezultātā. 
  4. Hipoalerģiska iedarbība: dermokosmētikas ražotāji īpašu uzmanību pievērš alerģiskas un jutīgas ādas problēmu risināšanai, tāpēc liela daļa produktu ir ar hipoalerģisku iedarbību, tātad nerada alerģisku reakciju vai lieku ādas kairinājumu un nesausina ādu. 
  5. Plašs produktu klāsts: dermokosmētikas ražotāji piedāvā plašu produktu klāstu un vairākas produktu līnijas, kas paredzētas dažādu ādas problēmu risināšanai, līdz ar to katram ir iespēja izvēlēties tieši savām specifiskajām ādas vajadzībām piemērotākos ādas kopšanas līdzekļus. Daļa dermokosmētikas ražotāju piedāvā arī dekoratīvās kosmētikas produktus, kas piemēroti cilvēkiem ar jutīgu, problemātisku vai alerģisku ādu. 
  6. Pieejamība: dermokosmētiku pārdod aptiekās, kurās strādā zinoši farmaceiti, kas spēj sniegt konsultāciju, izvērtēt pircēja ādas tipu un specifiskās ādas vajadzības, un ieteikt piemērotākos aptieku kosmētikas produktus.

 

Foto: facebook.com/Eucerin.lv 
 

Kā izvēlēties sev piemērotāko dermokosmētikas zīmolu? 

Izvēloties sev piemērotāko dermokosmētikas zīmolu, iepriekš vēlams konsultēties ar dermatologu vai ārstu-kosmetologu, taču dodoties uz aptieku pašam, vēlams ņemt vērā vairākus svarīgus faktorus:

  • Ādas tips: ne velti kosmētika tiek iedalīta dažādās kategorijās, atbilstoši ādas tipam, tāpēc, pirmkārt, pirms jebkādu kosmētikas produktu iegādes, svarīgi uzzināt savu ādas tipu. Lietojot savam ādas tipam nepiemērotus kosmētikas produktus, var parādīties izsitumi, ādas kairinājums, apsārtums, āda var kļūt izteikti taukaina. 
  • Specifiskas ādas problēmas: specifisku ādas problēmu gadījumā (ekzēma, psoriāze, rozācija, akne) svarīgi izvēlēties dermokosmētikas produktu līniju, kas paredzēta konkrēto ādas problēmu risināšanai. 
  • Budžets: ne mazāk svarīgi izvērtēt arī kosmētikas produktiem paredzēto budžetu. Farmaceits var palīdzēt izvēlēties ādas tipam un ādas problēmām piemērotāko dermokosmētiku, atbilstošā cenu kategorijā. Tā kā dermokosmētika ir dermatoloģiski un klīniski testēta, neatkarīgi no produkta cenas, kosmētikas sastāvā ir iekļautas tikai zinātniski pamatotas sastāvdaļas. 
     

Iecienītākie dermokosmētikas zīmoli 

  • Bioderma

Viens no vadošajiem dermokosmētikas zīmoliem visā pasaulē. Produktu klāstā ir 9 produktu līnijas, kas izstrādātas specifisku ādas vajadzību risināšanai, tajā skaitā produkti atopiskas, alerģiskas un mazuļu ādas kopšanai. BIODERMA produkti jau vairāk kā 40 gadus tiek izstrādāti sadarbojoties ar veselības  aprūpes jomas speciālistiem, dermatologiem un ādas kopšanas speciālistiem. Unikālais BIODERMA kosmētikas sastāvs ir pielāgots konkrētu ādas stāvokļu ārstēšanai, ādas mikrobioma aizsardzībai, dabisko ādas funkciju un ādas pH atjaunošanai, sebuma izstrādes kontrolei, kas palīdz mazināt piņņu un aknes veidošanos, kā arī īpaši saudzīgai jutīgas, iekaisīgas un alerģiskas ādas kopšanai.

 

  • Vichy
Reklāma
Reklāma

Vichy ir franču dermokosmētikas zīmols, kas piedāvā plašu kosmētikas klāstu dažāda vecuma un ādas tipa ādas kopšanai. Zīmola produktu izstrādē tiek uzsvērtas inovācijas ādas kopšanas nozarē, aktīvo vielu efektivitāte un drošība, tāpēc visi produkti tiek izstrādāti dermatologu uzraudzībā, ievērojot stingrus kritērijus un klīnisko pētījumu rezultātus. Galvenā Vichy produktu sastāvdaļa ir termālie mineralizētie ūdeņi, kas bagātīgi satur vērtīgās minerālvielas un dabiskos antioksidantus, kam piemīt dziednieciskas un ādu atjaunojošas īpašības. Vichy zīmola klāstā ir arī ķermeņa kopšanas produkti, šampūni un citi produkti matu kopšanai, antiperspiranti, saules aizsargkrēmi, kā arī produktu līnija vīriešiem.

 

Foto: facebook.com/VichyLatvija

 

  • Eucerin

Eucerin sejas un ādas kopšanas produktus iesaka dermatologi un ādas kopšanas speciālisti visā pasaulē. Zīmola vēsture aizsākas jau tālajā 1900. gadā un mūsdienās Eucerin produkcija pieejama vairāk kā 100 valstīs visā pasaulē. Eucerin piedāvā plašu produktu klāstu dažādiem ādas tipiem un vajadzībām, tostarp, sausas, atopiskas, taukainas un problemātiskas ādas, jutīgas un alerģiskas, novecojušas ādas kopšanai, kā arī produktus ķermeņa un matu kopšanai. Visi Eucerin produkti ir dermatoloģiski un klīniski testēti.

 

  • La Roche-Posay

La Roche-Posay ir 1975. gadā dibināts franču dermokosmētikas zīmols, kas piedāvā produktus jutīgas, problemātiskas un kairinātas ādas kopšanai. Šī zīmola produkti ir bagātināti ar 1700 gadus senu termālo ūdeni, kas ir visu La Roche-Posey produktu sastāvā. Termālā ūdens dziedinošās, pretiekaisuma un nomierinošās īpašības tiek slavētas jau no seniem laikiem, un mūsdienās La Roche-Posey kosmētikas efekts ir pierādīts neskaitāmos dermatoloģiskajos pētījumos. Zīmols īpašu uzmanību velta dažādu ādas problēmu un pataloģiju, tajā skaitā,  ekzēmas, alerģisku ādas izpausmju, ādas atopijas, psoriāze un aknes izpētei, kas ļāvis radīt novatoriskus ādas kopšanas produktus, kas ir hipoalerģiski un satur tikai augsti aktīvas sastāvdaļas. 
 


Foto: facebook.com/LaRochePosayLatvija 
 

Dermokosmētika plašā klāstā InternetAptieka.lv! 

Iegādājies vadošo dermokosmētikas zīmolu produkciju, ķermeņa kopšanas līdzekļus, šampūnus un citus matu kopšanas produktus InternetAptieka.lv par īpaši izdevīgām cenām! InternetAptieka.lv klāstā dermokosmētika gan pieaugušo, gan bērnu jutīgās ādas kopšanai!

Saistītie raksti