Sākas pieteikšanās bezmaksas apmācībām pieaugušajiem “Iepazīsti tehnoloģijas”

Jau ceturto gadu norisināsies bezmaksas izglītības programmas “Iepazīsti tehnoloģijas” nodarbības, ko organizē biedrība Riga TechGirls ar Google.org, Tet un citu tehnoloģiju uzņēmumu atbalstu. Tā ir iespēja ikvienam interesentam iegūt jaunas zināšanas par informācijas tehnoloģijām (IT) pie jomas speciālistiem, mācīties drošā un atbalstošā vidē un par ieguldīto darbu saņemt sertifikātu. Šogad īpaši padomāts par to, lai programmu varētu apgūt arī cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem.
Kopumā trīs gados programmu apguvuši ap 17 000 dalībnieku.

FOTO: Shutterstock.com

Kopumā trīs gados programmu apguvuši ap 17 000 dalībnieku.

“Lai arī dalībai programmā tās pirmsākumos tika īpaši uzrunātas sievietes, ik gadu redzam, ka interese par IT jomu un vēlme piedalīties mācībās vērojama dažādās sabiedrības grupās. Arī šogad programma būs atvērta gan sievietēm, gan vīriešiem, jauniešiem un senioriem: pērn jaunākajam dalībniekam bija 15 gadu, bet vecākajam – 75 gadi. 

 

Šogad programma tiks veidota vēl iekļaujošāka, īpaši uzrunājot un aicinot reģistrēties arī cilvēkus ar dzirdes, redzes, kustību traucējumiem un vecākus, kuri rūpējas par bērniem ar funkcionāliem traucējumiem,” 

 

saka Elīna Smilga, programmas “Iepazīsti tehnoloģijas” vadītāja.

 

Mācību programma “Iepazīsti tehnoloģijas” ir vairāk nekā tikai IT apmācības, un tā ir paredzēta ikvienam, kurš vēlas paplašināt redzesloku, iepazīties ar dažādiem IT virzieniem, izprast, kādas iespējas rada tehnoloģijas un kā zināšanas par tām var noderēt citās nozarēs, uzzināt, kā rīkoties, ja rodas vēlme pārkvalificēties darbam IT nozarē, saņemt IT jomā strādājošu speciālistu atbalstu un motivāciju utt.

 

“Mēs baidāmies no lietām, kuras nepazīstam! Tāpēc šī iniciatīva ir īpaši vērtīga, jo sniedz iespēju ieskatīties, kas slēpjas aiz vārdiem “digitālās prasmes un tehnoloģijas”. Es mudinātu ikvienu izmantot un piedalīties izglītības programmā. Iespējams, ka, ieskatoties tehnoloģiju pasaulē, kāds atradīs jaunas intereses un attīstīs prasmes, kas mūsu ikdienu padarīs vienkāršāku!” aicina Evika Siliņa, Latvijas Republikas labklājības ministre.

 

“Digitālās prasmes mūsdienās ir izšķiroši svarīgas! Ne tikai lai uzzinātu sabiedrībā notiekošo vai jautri pavadītu laiku, aplūkojot mājdzīvnieku vai kādu citu izklaidējošu video, bet arī lai iegūtu izglītību, pieteiktos veselības aprūpes pakalpojumiem, samaksātu rēķinus vai iesaistītos kādā līdzdalības procesā. Tehnoloģijas var palīdzēt cilvēkiem ar invaliditāti, ja tās iepazīst, prot tās izmantot, regulāri atjauno zināšanas. Programma “Iepazīsti tehnoloģijas” ir pirmais solis šajā procesā, radot pamatu nākotnes iespējām,” norāda Ivars Balodis, Apvienības Apeirons valdes priekšsēdētājs.

Reklāma
Reklāma

 

No vairāk nekā 1315 aptaujātajiem pagājušā gada dalībniekiem 64 % uzskata, ka iegūtās zināšanas varēs izmantot esošajā vai jaunā darbā, 89 % atzīst, ka viņu zināšanas par tehnoloģiju jomu un tās dažādajiem virzieniem ir būtiski uzlabojušās, bet 97 % ieteiktu apgūt šo programmu draugiem. 

 

Kopumā trīs gados programmu apguvuši ap 17 000 dalībnieku. 

 

Programmas “Iepazīsti tehnoloģijas” ietvaros lekcijās un praktiskās darbnīcās būs iespēja iepazīties ar tādām tēmām kā DevOps, UI, digitālais mārketings, no-code, mākslīgais intelekts (MI) ikdienā, kiberdrošība, testēšana, e-veikala izveide (e-commerce) u. c.

 

Visas nodarbības norisināsies latviešu valodā, un ar Labklājības ministrijas atbalstu tām tiks piesaistīts surdotulks. Programma “Iepazīsti tehnoloģijas” ir bez maksas un apgūstama tiešsaistē. Nodarbības varēs noskatīties arī ierakstā sev ērtā laikā un vietā.

 

Kā pieteikties?

Pieteikties programmai “Iepazīsti tehnoloģijas” interesenti aicināti no šī gada 13. jūnija mājaslapā iepazistitehnologijas.lv

Saistītie raksti