Vienkāršs tests, kas atklās, kas esi - konservatīvais vai liberālis

Ja nevari izlemt, kāds politiskais virziens tev ir tuvāks un kādu notāju ieņemt, piemēram, bēgļu jautajumā, tad šis vienkāršais tests, kas publicēts un detalizēti skaidrots žurnālā "Journal of Personality and Social Psychology" palīdzēs sevi izprast labāk. 

Vienkāršs tests, kas atklās, kas esi - konservatīvais vai liberālis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

 

Šis ir aplis vai nav? 

Ja tava atbilde ir "Jā, tas ir aplis", tad esi liberālis. Tevi ir tuvu liberāļu politika, visdrīzāk tu atbalsti uzskatus, ka valdībai ir jāpalīdz bezdarbniekiem un sociālā riska grupām, neiebilsti pret viendzimuma laulībām un marihuānas legalizāciju.  

Reklāma
Reklāma


Ja uzskati, ka tas nav aplis, tad esi konservatīvais, kas atbalsta biznesa pašregulāciju un privātīpašuma neaizskaramību, esi par obligāto militārdienestu, esi pret nelegālo imigrāciju, bēgļu uzņemšanu, prostitūcijas legalizāciju utml. 


Žurnālā publicētajā materiālā skaidrots, ka cilvēki, kas ir iecietīgi pret sīkām novirzēm ģeometriskās figūrās (aplis, kvadrāts, elipse u.tml) , ir visumā iecietīgāki un tolerantāki arī pret marginālām sociālām parādībām un ir gatavi vairāk iesaistīties labdarībā un atbalsta pasākumos. 
 

Avots: www.theguardian.com