MAMMU, TU ARĪ MĀCIES!!?

Būt mammai ir neizsakāms prieks un lepnums. Tā ir arī atbildība, rūpes un, ja gribam būt pavisam godīgi, reizēm arī neizsakāms nogurums un vēlme atvilkt elpu. Uz brīdi malā noliktas karjeras, mācības, ceļojumi. Un pats galvenais - tas viss ir tā vērts un ne brīdi netiek nožēlots.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Bet dzīve jau nebūt neapstājas līdz ar bērniņa piedzimšanu, un, ja arī lielāki plāni dzīvē uz brīdi ir jāiepauzē, ir pietiekami daudz lietu, ko joprojām varam turpināt darīt vai pat uzsākt no jauna - joga, veselīgs dzīvesveids, varbūt pat svešvalodu kursi. Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrā katru semestri satiekas mammas (arī tēti un pat vecvecāki), kas vecāku pienākumus nolēmuši apvienot ar angļu valodas apguvi. Un iemesli tam nereti saistās tieši ar viņu bērniem un mazbērniem.

 

Mācīties kopā ar bērnu

Nerunājam gluži par sēdēšanu vienā skolas solā, bet tomēr par mācīšanos. Mācīšanās kā process, kas jāapgūst, kas ir noderīgs un kas turpināsies visa mūža garumā, skolas vecuma bērnam nebūt nešķiet vilinoša perspektīva. Tieši otrādi, biežāk nākas dzirdēt, kā gribās, kaut skola ātrāk beigtos un vairs nebūtu jāmācās. Šajā ziņā lielisks palīgs un piemērs ir mamma vai tētis, kas arī mācās, vakaros pilda mājasdarbus, gatavojas kontroldarbiem un saņem atzīmes.

 

Runāsim vienā valodā

Mūsdienās bērniem un jauniešiem angļu valodas nezināšana vairs reti kad ir problēma. Mūzika, filmas, internets, sociālie tīkli- ar angļu valodu viņi sastopas jau no bērna kājas. Vecāki, vecvecāki, arī tie, kas ikdienā strādā ar jauniešiem, gan ne vienmēr ir ar angļu valodu uz “Tu”. To atzīst arī paši RBS Angļu valodas centra studenti. Angļu valodas kursi viņiem ir iespēja runāt ar savām atvasēm “vienā valodā”.

 

U.: “Ja kādreiz ar vīru runāju krieviski, lai bērni mūs nesaprastu, tad tagad bērni savā starpā angliski– lai mēs nesaprastu viņus. Tad nu, kā jau moderna mamma, mācos angļu valodu, lai arī bērnu klātbūtnē varētu visu saprast.”

 

Reklāma
Reklāma

I.: “Nekad nebiju domājusi, ka savā vecumā sākšu mācīties angļu valodu. Bet tā kā meita ar ģimeni dzīvo Anglijā, un mazmeitiņa, kā arī znots, runā angliski – mācos!”

 

G.: “Strādāju ar jauniešiem no visas pasaules, tāpēc ir jāmāk ar viņiem komunicēt. Lielākā problēma ir tajā, ka es visu saprotu, bet tad, kad jāsāk runāt pašai, klusēju. Gribu pārvarēt šo barjeru.”

 

Mirklis atelpas

Visbeidzot, būt vecākam- tas ir darbs bez atvaļinājuma un ar pamatīgām virsstundām. Angļu valodas kursi darbdienu vakaros var kalpot arī kā sen pelnītais mirklis atelpas, kad uz brīdi var aizmirst par darbu, par mājām, par bērniem, iegūt jaunus paziņas un apvienot patīkamo ar lietderīgo – uzlabot svešvalodu zināšanas.

 

U.: “Mācības man ļauj ‘atslēgties’ no saspringtās ikdienas. Ar prieku gaidu angļu valodas nodarbības, jo zinu, ka pēc tām mājās aiziešu ar smaidu.”

 

Aicinām mammas, tētus un vecvecākus apgūt valodu, kurā runā viņu bērni un mazbērni, RBS Angļu valodas centrā.

Mācību sākums – 2016.gada 11. janvāris.

Reģistrējieties bezmaksas testam, lai noteiktu savu zināšanu līmeni un piemērotāko mācību grupu.

Vairāk informācijas par kursiem un mācību procesu var iegūt mūsu mājas lapā www.rbs.lv, rakstot uz e-pastu: info@rbs.lv vai zvanot uz +371 67089800

 

Mācīties angļu valodu RBS Angļu valodas centrā – tas ir gan noderīgi, gan interesanti!