Tev vēl nav 30 un ir idejas? Mēģini iegūt Kārļa Lielo balvu!

Līdz 20. janvārim jaunieši no visas Eiropas, arī - Latvijas, var pieteikt savas iniciatīvas Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielajai balvai. Vecuma cenzs - tev jābūt no  16 -30 gadus vecam un ar savām idejām, kā ar dažādiem pasākumiem veicināt saprašanos starp citām valstīm.

Piedalies Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas konkursā! Pieliec savu roku nākotnes Eiropas veidošanā un liec sevi sadzirdēt!

FOTO: Marika Eglīte

Piedalies Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas konkursā! Pieliec savu roku nākotnes Eiropas veidošanā un liec sevi sadzirdēt!

 

"Piedalies Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas konkursā! Pieliec savu roku nākotnes Eiropas veidošanā un liec sevi sadzirdēt! Tavas idejas var būt izšķirošas!" jauniešus iedrošina Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Martins Šulcs. Arī 2013. gada Latvijas nacionālā konkursa uzvarētāja, projekta "CrossBoActive" pārstāve Līga Grāvele aicina jauniešus izmantot šo lielisko izdevību.

 

Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balva tiks pasniegta jau septīto gadu. Konkursu organizē EP un Āhenes pilsētas Kārļa Lielā Starptautiskās balvas fonds, un tajā tiek aicināti piedalīties jaunieši (16-30 gadi), kuri ar saviem projektiem veicina saprašanos starp dažādām valstīm. Projektiem jādemonstrē praktiski piemēri par eiropiešiem kā vienas kopienas locekļiem. Balvai var pieteikt dažādus projektus, piemēram, jauniešu apmaiņas programmas, Eiropas mēroga mākslas un interneta projektus.

 

Šā gada Latvijas nacionālā konkursa uzvarētāja, Latgales reģiona attīstības aģentūras un Pleskavas Bērnu un jauniešu sporta sagatavošanas centra projekta "CrossBoActive" gaitā no 2012.gada marta līdz 2013.gada augustam notika 17 turnīri basketbolā un strītbolā, volejbolā, telpu un klasiskajā futbolā, hokejā un handbolā gan Latvijā, gan Krievijā. 

 

Pieteiktās iniciatīvas vispirms vērtēs nacionālās žūrijas, savukārt no visu valstu nacionālajiem uzvarētājiem tiks izvirzīti trīs finālisti, bet labāko suminās 2014.gada 27.maijā. Labākais jauniešu projekts saņems 5000 eiro balvu, otrā un trešā vieta - attiecīgi 3000 un 2000 eiro. To pārstāvji tiks uzaicināti klātienē iepazīties ar EP darbu. Taču visi 28 nacionālie uzvarētāji piedalīsies Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas ceremonijā Āhenē (Vācijā).

 

Reklāma
Reklāma

Latvijas pārstāve 2013.gada ceremonijā Līga Grāvele slavēja interesanto pasākumu: "Te ir daudz aktīvu jauniešu un var uzzināt par daudziem interesantiem projektiem!"

 

2013. gada Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas konkursā uzvarēja Spānijas jauniešu mediju projekts "Europe on track". Šī platforma savieno Eiropas jauniešus, dodot tiem iespēju dažādās multimediālās formās apmainīties ar viedokļiem un veicinot Eiropas integrāciju. Projekta pirmajā posmā seši "vēstnieki" ar vilcienu ik mēnesi mēroja teju 10 000 km, vairāk nekā 400 jauniešiem uzdodot jautājumus par Eiropas nākotni.

 

2. vietā palika Polijas foto konkurss "Discover Europe", bet līderu trijnieku noslēdza igauņu jauniešu apmaiņas projekts "The story of my life". 

 

Pieteikšanās: www.charlemagneyouthprize.eu (vispirms izvēlieties latviešu valodu)

 

Informāciju par iespēju piedalīties konkursā sniedza EP  Informācijas biroja Latvijā preses sekretāre 

Marta Rībele.